Nyhed

Manu Chao laver sang til Maradona-film

"La Vida Tombola" medvirker i kommende dokumentarfilm om fodboldlegenden

Spansk-franske Manu Chao har lavet en sang til en ny dokumentarfilm om den argentinske fodboldlegende Diego Maradona, skriver xtaster.co.uk. Filmen er instrueret af serbiske Emir Kusturica ("Underground" med flere) og har den enkle titel "Maradona by Kusturica". Filmen havde allerede premiere på dette års Cannes-festival og kommer op i biograferne i 2009.

Helt ny er sangen dog ikke, idet den også medvirker på Manu Chaos seneste album, "La Radiolina", der allerede har et år på bagen, og sangen er allerede blevet et stort hit rundt om i Europa.

Det er ikke første gang, at Manu Chao hylder Maradona på plade. Det gjorde han allerede tilbage i 1994 med sangen "Santa Maradona", der medvirkede på "Casa Babylon", det sidste album, Manu Chao lavede med sin gamle gruppe Mano Negra.


Filmen "Maradona by Kusturica" følger Maradonas nedtur med stofmisbrug og overvægt (i øvrigt en usædvanlig kombination), hans venskab med kontroversielle personer som Fidel Casto og Venezuelas præsident Hugo Chavez og hans vej tilbage til en stoffri tilværelse. Og nå ja, så handler den da også lidt om hans fodboldkarriere.

Manu Chao- og Mano Negra-fans kan i øvrigt glæde sig til den engelske udgave af bogen "The Train of Ice and Fire", som er skrevet af Manu Chaos far Ramón Chao, og som udkommer på engelsk 19. februar 2009. Bogen følger Mano Negras turné i Colombia i 1993, en tumultarisk turné, som blev begyndelsen på enden for Mano Negra og dermed begyndelsen til Manu Chaos succesrige solokarriere.

ANNONCE