Nyhed

MTV Europe Music Awards vender tilbage til Berlin

Næste år markerer showet 20-året for Berlinmurens fald

De årlige MTV Europe Music Awards blev i begyndelsen af november afholdt i Liverpool. Nu har MTV så annonceret, hvor næste års prisshow kommer til at finde sted, og det bliver i Berlin. Showet vender dermed tilbage til sin originale fødeby, idet det første MTV Europe Music Awards fandt sted i 1994 i netop Berlin med kunstnere som Tom Jones, Prince, Björk, Aerosmith, Ace Of Base og Roxette. Samtidig kommer næste års MTV-show til at markere 20-året for Berlinmurens fald i november 1989.

MTV Europe Music Awards 2009 bliver afholdt foran Brandenburger Tor og i den splinternye O2 World Arena i Berlin. Denne multiarena med 17.000 sæder åbnede i september 2008 og er ifølge MTV en vaskeægte state of the art-arena og en af de mest avancerede i verden.

Dan Ligtvoet, direktør for MTV Networks Germany udtaler:

”Vi er meget begejstrede over, at MTV Europe Music Awards vender tilbage til den by, der i næsten fem år har været hjem for MTV Networks i Tyskland. Berlin har en vældig rig historie, og byen har været midtpunkt for mange centrale historiske begivenheder gennem tiden, som eksempelvis Murens fald for snart tyve år siden. Samtidig har den i vid udstrækning et mangeartet, nutidigt og moderne kulturliv, som vil medvirke til at gøre MTV Europe Music Awards i 2009 en uforglemmelig begivenhed.”

Berlins borgmester Klaus Wowereit tilføjer:
”Berlin er stolt af at være udvalgt til værtsby for MTV Europe Music Awards næste år. Når MTV’s valg igen er faldet på Berlin, er det denne gang for at fejre 20-års jubilæet for Murens fald. Vi ser utroligt meget frem til at byde de mange internationale stjerner velkommen til Berlin."

Det er fjerde gang, at MTV Europe Music Awards afholdes i Tyskland. Som nævnt fandt det første MTV EMA-show sted i Berlin i 1994. Siden har det besøgt Frankfurt (2001) og München (2007). Som de fleste MTV-fans nok husker, har showet også gæstet Danmark en enkelt gang, nemlig i 2006, hvor det blev afholdt i Bella Center og på Rådhuspladsen med blandt andre Justin Timberlake som både vært og optrædende.

 

ANNONCE