Nyhed

Musikalske boblere på ny fynsk festival

Skolerne i Oure står bag festivalen Oure Rocks, der har navne som Spleen United og Figurines på programmet

Er man til koncerter med landets friske, unge talenter samlet på ét sted, så bør man pakke rygsækken og drage til en splinterny festival i det fynske. Den 10. og 11. juli løber Oure Rocks nemlig af stablen for første gang, og det sker i et stort pakhus på havnen i Svendborg, hvor man blandt andre vil kunne opleve Spleen United, Figurines og Rasmus Nøhr.

Jasper Mortensen, repræsentant for festivalen, er selvsagt begejstret. Han er til daglig pr-ansvarlig og leder af Skolerne i Oure Sport & Performance, og han omtaler begivenheden som en boblerfestival – altså en festival dedikeret til det musikalske vækstlag.

– Vi vil lave den festival, som vi synes mangler – nemlig den, som vækstlaget hele tiden kan kigge hen på. Det skal være det sted, som unge musikere tjekker ud en gang om året, fortæller Mortensen.

Fokus kommer til at ligge på kvaliteten i musikken og lidt mindre på det kommercielle aspekt, som den ellers ganske åndsbeslægtede Spot Festival i Århus rummer.

Der satses på omkring 1400 deltagere, og en billet vil koste et par hundrede kroner. Om det relativt beskedne antal deltagere forklarer Mortensen:

– Vi vil hellere lave en sikker succes fra start og så bygge det op seriøst. Ellers gør vi det, som alle mulige andre gør – nemlig at tro, at der kommer 25.000, og det gør der så ikke.

Med mange unge mennesker at finde i Svendborg og omegn, er han sikker på, at det ikke bliver noget problem at kunne melde udsolgt.

Er man interesseret i at vinde billetter til kurser i sangskrivning og rock 'n’ roll, så skal man holde øje med GAFFA.dk i starten af april, hvor sådanne udloddes. Der er tale om en række performance camps, som ligger i uge 27 og 28, og hvor man kan udvikle sine musikalske talenter i selskab med blandt andre Kashmirs Kasper Eistrup og Michael Falch. Ender man ikke blandt de heldige vindere, kan man købe billet for den beskedne pris af 1500 kroner for én uge eller 2495 kroner for to – inklusive kost, logi og adgang til festivalen.

ANNONCE