Nyhed

Ol' Dirty Bastard død

Rapperen faldt om i pladestudie to dage før sin 36-års fødselsdag

Rapperen Ol’ Dirty Bastard er død, oplyser adskillige nyhedsmedier. Rapperen faldt om i et pladestudie på Manhattan lørdag, to dage før sin 36-års fødselsdag. Dødsårsagen er endnu ukendt, men Ol’ Dirty Bastard klagede over smerter i brystet kort før, han kollapsede.

Ol’ Dirty Bastard, hvis rigtige navn var Russell Jones, var i starten af 90'erne med til at stifte den banebrydende hiphop-gruppe Wu-Tang Clan, som han senere forlod til fordel for en succesfuld solokarriere, og da han døde, var han i gang med at indspille et nyt album. Da de oprindelige medlemmer af Wu-Tang Clan tog på genforeningsturné i år, var han med på visse koncerter, men dog ikke den på Roskilde Festival.

Ol’ Dirty Bastard var i sit liv – som unægtelig en hel del amerikanske rappere – i konflikt med loven adskillige gange, primært for stofbesiddelse, og i 2001 blev han idømt fire års fængsel for denne forseelse. Han blev dog løsladt i 2003.

Ligeledes var han involveret i flere skudepisoder, blev arresteret for manglende betaling af børnepenge, og i 1998 gjorde han sig bemærket ved Grammy-uddelingerne, da han afbrød singer-songwriteren Shawn Colwins takketale for at brokke sig over, at P. Diddy havde vundet prisen for bedste rapalbum foran Wu-Tang Clan.

ANNONCE