Nyhed

P4 mindes Hilmer Hassig

Love Shop-med-mere-guitaristen mindes i DR-program 29. november, hvor Henrik Hall er gæst

Den 16. november døde en af Danmarks mest respekterede og stilskabende guitarister og producere Hilmer Hassig i en tragisk trafikulykke, 48 år gammel. Hilmer Hassig arbejdede som guitarist og producer med mange forskellige bands og solister. Det var dog for sit 18 år lange virke i Love Shop, at han fik markeret sig stærkest og også fik lejlighed til at træde i karakter som sangskriver, idet han sammen med sanger Jens Unmack var komponist på samtlige de 77 numre, som Love Shop nåede at få udsendt på deres syv studiealbum i perioden 1990-2003.

Nu markerer DR P4 manden med den karakteristiske guitarlyd. Det sker i en mindeudsendelse lørdag den 29. november klokken 21.03 til 22. Radioværten Ulrik Jensen mødes over en stak plader med Henrik Hall, der i perioden 1992-2004 også var en del af Love Shop som mundharpespiller, korsanger med mere og faktisk blev inviteret inviteret ind i gruppen af netop Hilmer Hassig.

Foruden Love Shop spillede Hilmer Hassig også i Kliché i en kortere periode i startfirserne, ligesom han i første halvdel af firserne var medlem af en af Danmarks første elektro-grupper Scatterbrain. Siden blev Hassig medlem af gruppen Naïve, kendt for 1988-hittet "Marble Afternoon", ligesom han virkede som guitarist og producer for Lars H.U.G., Elisabeth, Stephan Grabowski, Valentin, Nanna og mange flere. De sidste år før sin død arbejdede han desuden for pladeselskabet Irmgardz 2.0, en genoplivning af det gamle firserpladeselskab, som i sin tid blandt andet udgav plader med Scatterbrain.

En del af Hassigs gamle kolleger arbejder desuden på at organisere en mindekoncert til ære for den alt for tidligt afdøde musiker.

ANNONCE