Nyhed

Peter Smith er tilbage

Det dansksprogede album "Pop" er på gaden 1. december

Sangeren og sangskriveren Peter Smith strør ikke ligefrem om sig med album. Kun fire er det blevet til fra og med debuten "Kærlighedens Disciplin" i 1990, men nu er hans femte album lige om hjørnet. "Pop" er titlen, pladen kommer på gaden 1. december, og det bliver samtidig Peter Smiths første dansksprogede album siden debuten.

Hvis du ikke lige kan huske, hvem Peter Smith er, så kan vi minde om, at han tilbage i 1990 fik et stort hit med up-tempo-sangen "Få Det Godt Sammen" og derefter endnu et med den særdeles følsomme, romantiske ballade "Alt Jeg Ville Have Sagt". En sang, som X Factors Basim (der ikke var født, da sangen oprindeligt blev et hit) udsendte som sin første single i sensommeren 2008, denne gang under titlen "Alt Det Jeg Ville Have Sagt".

Efter debutalbummet begyndte Peter Smith at synge på engelsk, og det gjorde han på de to engelsksprogede album "Together" (1995) og "Elastic" (1997). Derpå holdt han en lang albumpause, men medvirkende blandt andet i musikalske kabareter med sange af C.V. Jørgensen, Peter A.G. og Elisabeth og udsendte i 2002 opsamlingen "Mosaic – Best Songs 1990-2002". I 2005 udgav han så omsider et nyt studiealbum, "Wild Water".

På det nye album har Peter Smith ligesom med albummene "Together" og "Wild Water" arbejdet med den engelske producer Danny Schogger, der blandt andet har spillet med topnavne som George Michael, Debbie Harry og Tim Finn og har produceret for blandt andre Sam Brown og Thomas Helmig. Albummet er ligesom "Wild Water" indspillet i London, men denne gang må man formode, at Peter Smith har skullet fortælle sin producer lidt om, hvad hans sangtekster handler om.

Blandt nogle af de medvirkende er denne gang markante musikere som guitaristen Hugh Burnes, der har spillet med Paul McCartney, Michael Jackson, George Michael, Pet Shop Boys med flere. En anden er saxofonisten Chris White, som har spillet fast med Dire Straits og derudover for Mick Jagger, Tom Jones, Bryan Ferry, Robbie Williams, Kylie Minogue med flere.

ANNONCE