Nyhed

Roskilde-film nu på dvd

Filmen med den enkle titel "Roskilde" udkommer på dvd i morgen

Kort før dette års Roskilde Festival løb af stablen, fik dokumentarfilmen "Roskilde" premiere. Filmen fik en ganske pæn modtagelse, og nu – nærmere betegnet i morgen, tirsdag den 25. november – kommer på filmen så på dvd.

Filmen er instrueret af Ulrik Wivel, der bevidst ikke har fokuseret på de helt store navne, men i stedet har sat spotlight på bands og musikere, som kan illustrere Roskilde festivalens fokus på ny, spændende musik og nye musikalske tendenser. Ud fra et materiale med over 30 koncerter har han udvalgt de kunstnere, man kan opleve i den færdige film. Det inkluderer blandt andre The Streets, Placebo, Sonic Youth, Rufus Wainwright og Mew med flere.

Samtidig har Ulrik Wivel også fulgt festivallivet, som det udspiller sig for både festivalgængere og de mange frivillige.

Filmen er baseret på over 200 timers optagelser fra festivalen i årene 2000-2007, og de mange timer er klippet ned til 96 minutter, der er opbygget, så de otte års optagelser fortæller om én festivals begyndelse, afvikling og finale.

Ekstramaterialet på dvd'en indeholder ikke overraskende en del af de overskydende optagelser af den mere underholdende slags, heriblandt optagelser med "Jørgen Leth på udebane," som filmens distributør Sandrew Metronome beskriver det, digteren Ursula Andkjær Olsen, en "svensk heavy-dude" i samtale med en meget fuld og i øvrigt sovende dreng samt de festivalmedarbejdere, der har den lidet attraktive tjans med at tømme festivalens toiletter.

Da filmen "Roskilde" havde premiere 16. maj i år, skrev GAFFAs anmelder Torben Holleufer blandt andet følgende i sin firstjernede anmeldelse:

"Alt i alt en film, der har gloriøse øjeblikke, hvor årets bedste 120 timer vokser som en følelse, og man kun kan glæde sig til, næste gang portene slås op. En film, der kan anbefales som introduktion til nye, der mestendels ser en festival i solskin, og kun får få, men velvalgte scener fra smatten."

ANNONCE