Nyhed

Sjældent Beatles-album solgt for 170.000 kroner

Det femte trykte eksemplar af "The White Album" blev solgt for 19.201 pund på eBay

Som bekendt havde det klassiske Beatles-dobbeltalbum "The Beatles", også kendt som "The White Album", 40 års fødselsdag i weekenden, hvilket blandt andet blev markeret med den store "The White Concert" i Forum Horsens. Nogenlunde samtidig blev en helt særlig udgave af albummet solgt på internetauktionen eBay – for den nette sum af 19.201 pund, knap 170.000 kroner. Det særlige ved denne udgave var, at den har serienummeret 0000005 og var altså det femte eksemplar af albummet, som kom ud af trykkeriet. Oprindeligt blev albummet nemlig trykt i et "begrænset oplag" på fem millioner nummererede eksemplarer, en lille spøjs joke udtænkt af coverdesigneren Richard Hamilton. Albummet har med tiden solgt nogenlunde det dobbelte antal alene i USA og er Beatles' tredjemest sælgende album, kun overgået af "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" og "Abbey Road".

Som den skarpsindige læser nok har regnet ud, blev de første fire eksemplarer af albummet givet til John, Paul, George og Ringo, og det femte eksemplar af albummet var altså det første, der blev givet til en ikke-Beatle. John Lennon har dog på et tidspunkt også været i besiddelse af serienummer 0000005-udgaven, før han gav det videre til en ven, skriver The Guardian. Hvem denne ven var, melder historien ikke noget om, men det var angiveligt også en musiker.

Musiksamlerbladet Record Collector har tidligere udnævnt 0000005-udgaven til at toppe listen "200 Rarest Records Of All Time".

Såvel sælgeren som køberen af den sjældne Beatles-plade er indtil videre anonyme. Det er dog kommet frem, at køberen bor i den østrigske by Linz, hvor Mozart i øvrigt i sin tid boede i en periode og sikkert også har efterladt sig et eller andet værdifuldt.

ANNONCE