Nyhed

Bluesveteranen R.L. Burnside død

Bluesguitaristen døde i sidste uge på et hospital i Memphis. Han blev 78 år.

Bluesveteranen R.L. Burnside døde torsdag i sidste uge på et hospital i Memphis. Guitaristen havde i nogen tid kæmpet med et svigtende helbred og døde af naturlige årsager. Han blev 78 år og efterlod sig en kone, 12 børn og et større antal børnebørn.

Burnside fik først sit egentlige brede gennembrud i 1990’erne, hvor han blev genopdaget af pladeselskabet Fat Posum Records, men allerede i 1967 blev han opdaget af folkloristen George Mitchell, der lavede en række optagelser, som blev udgivet af Arhoolie Records året efter.

Op igennem 70’erne og 80’erne blev det til en lang række koncerter og en mængde udgivelser, men det var først i 90’erne, at offentligheden rigtig fik øjnene op for Burnside. I 1991 medvirkede han i instruktøren Robert Mugges dokumentarfilm ”Deep Blues”, ligesom han også figurerede på det medfølgende soundtrack. Han udgav desuden de to meget roste albums Bad Luck City" (1993) og "Too Bad Jim" (1994), og i 1996 indspillede han albummet ”Ass Pocket Of Whiskey” med Jon Spencer Blues Explosion.


I 1999 blev Burnside opereret i hjertet, og derefter skar han voldsomt ned på live-optrædenerne, men han fortsatte med at udgive musik. Sidste album fra Burnsides hånd blev sidste års ”A Bothered Mind”.

ANNONCE