Nyhed

Hyldest til Otto Brandenburg på cd og dvd

En række danske sangere hylder Otto Brandenburg på cd/dvd-sæt med koncertoptagelser

Sanger og skuespiller Otto Brandenburg blev i år på Danmarks Smukkeste Festival hyldet til en koncert, hvor en lang række danske navne fortolkede sange, der blev gjort populære af en folkekære sanger.

Optagelser fra den koncert samles nu på albummet "Otto – Hyldest Til En Baggårdspuma", som er i handlen den 6. oktober og tager form af et sæt, der inkluderer både cd og dvd.

Dvd'en rummer hele koncerten fra Skanderborg Festival 2008 med speak og med lydmiks samt en 30 minutters dokumentar "En koncert bliver til", der følger prøverne og rummer interviews med de medvirkende. På cd’en finder man de tolv sangnumre i et særligt stereo-miks.

I 2005 var Otto Brandenburg modtager af Polka Verner Legatet, som er en musikalske hæderspris, der hvert år uddeles af Danmarks Smukkeste Festival.

Otto Brandenburg, der på det tidspunkt ikke havde vist sig offentligt i flere år, modtog selv prisen i Skanderborg. Det viste sig, at Otto Brandenburg aldrig havde modtaget nogen priser for sit musikalske virke her i hjemlandet, og derfor var han, ifølge en pressemeddelelse, særlig glad for denne hæder.

Det var i forbindelse med denne prisoverrækkelse, at idéen til en galla-koncert til ære for Otto Brandenburg dukkede op.

Otto skulle egentlig selv have overværet den og måske også have medvirket, men han døde desværre i begyndelsen af 2007, efter længere tids sygdom.

De nye optagelser fra Skanderborg Festival i august 2008 kan dog være med til at holde liv i minderne og sangene.

Medvirkende på cd’en er:

Simon Kvamm
Rasmus Nøhr
James Rasmussen
Gitte Hænning & Thomas Buttenschøn
Nikolaj Lie Kaas & Rasmus Bjerg,Sebastian Klein
Poul Krebs med Per Christian Frost
Daimi & James Rasmussen
Peter Belli
Søren Sko
VocaLoca
Sebastian Klein
Peter A. G. Nielsen
Klüvers Big Band fra Århus står for den musikalske backing.

Det kan også nævnes, at DR2 den 21. oktober laver en Tematirsdag om Otto Brandenburg, hvor sange og interviews fra hyldestkoncerten indgår.

”Otto – Hyldest Til En Baggårdpuma” udkommer 6. oktober.

ANNONCE