Nyhed

Bent J. er død

Den legendariske århusianske jazzkoncertarrangør blev 77 år

Den århusianske jazzkoncertarrangør Bent Jørgen Jensen, bedre kendt som Bent J., er død efter længere tids sygdom, 77 år gammel, oplyser Århus Stiftstidende.

Bent J. drev i 35 år det århusianske jazzspillested Bent J., der markerede sig stærkt nationalt og internationalt som et yderst markant jazzspillested. Et sted, hvor både lokale talenter og danske og internationale stjerner kunne opleves i yderst intime omgivelser, ligesom det var centrum for ugentlige jamsessions.

Bent J. begyndte allerede i 1951 med at arrangere koncerter som ung økonomistuderende. Studierne blev han aldrig færdige med, men til gengæld markerede han sig hurtigt som en driftig koncertarrangør. I 1973 åbnede han spillestedet Bent J. på Nørre Allé 66 i Århus. Spillestedet fungerede frem til 2008, hvor Bent J. måtte dreje nøglen om grundet en kombination af sygdom og dårlig økonomi. Forinden havde han dog fået overtalt Den Gamle By i Århus til at genopføre spillestedet i Den Gamle By, og det vil her blive genåbnet i 2014, skriver Århus Stiftstidende.

Blandt de internationale jazznavne, som har spillet på Bent J., kan nævnes Al Grey, Lee Koeitz og Benny Golson. Hertil kan lægges en lang, lang række kendte og mindre kendte danske jazzmusikere.

Bent Jørgen Jensen døde natten mellem Langfredag og Påskelørdag og begraves 21. april fra Risskov Kirke.

 

ANNONCE