Nyhed

Don Henley sagsøger politiker

Endnu en republikansk politiker har nu fået en rockstjerne på nakken efter at have brugt musik i sin valgkampagne

Den republikanske politiker Charles DeVore stiller op til det amerikanske senatvalg i 2010 mod den siddende demokratiske senator Barbara Boxer. Han har som en del af sin valgkampagne lavet en video, hvor man kan høre sangen "All She Wants To Do Is Tax", der er baseret på Don Henleys "All She Wants To Do Is Dance" fra 1984, men det er Eagles-trommeslageren ikke helt tilfreds med, og det medfører nu et sagsanlæg.

Don Henleys første reaktion på DeVores kampagne, der også inkluderer en video, hvor man kan høre Henley-hittet "Boys Of Summer", var ifølge The Guardian at bede YouTube om at fjerne videoerne, hvilket de gjorde. Men DeVore brokkede sig til YouTube, der lagde videoerne op igen og sagde, at de kun kunne fjerne videoerne, hvis der lå et sagsanlæg for krænkelse af copyright-rettighederne.

Det skulle de, som man siger, aldrig have gjort, for det fik Henley til at sammensætte et sagsanlæg, der skal få DeVore til at stoppe med at bruge hans musik til at angribe senator Barbara Boxer. Sagsanlægget fik følgeskab af følgende udtalelse fra Henleys talsmand:


"Krænkerne har svoret, de vil fortsætte med at udnytte disse og andre copyright-sikrede værker, som det passer dem for at udleve deres ambitioner og fremføre deres agenda".

Ikke overraskende er DeVore uforstående over for kritikken og har annonceret, at han vil lægge sag an mod Henley og påstår, at den amerikanske forfatning sikrer ham ytringsfrihed. Han udtaler desuden, at mens den legale side afvikles, så vil han ikke lade sig kue af "Mr Henleys liberale tæskeholdsmetoder".

Sagsanlægget er blot et blandt en lang række, hvor eksempelvis Bon Jovi, Foo Fighters, John Mellencamp, Jackson Browne, Heart og Van Halen alle har kritiseret republikanske politikeres brug af deres musik. Noget kunne tyde på, at partiet ikke bare har brug for en stærk mand eller kvinde i næste valgkamp, men også nogle republikanske musikere, der kan lave nogle slagsange for dem.


ANNONCE