Nyhed

Klaus Menzer får Ken Gudman-prisen

Sneakers-trommeslageren er dette års modtager af prisen, der officielt uddeles 4. oktober

Den 48-årige trommeslager Klaus Menzer er dette års modtager af Ken Gudman-prisen, der vil blive overrakt 4. oktober til en prisfest med tilhørende koncert i Amager Bio 4. oktober, hvor man vil hylde Menzers lange karriere, hvor han har spillet sammen med en lang række af landets mest populære sangere og musikere.

Det store skub i trommeslagerens karriere kom i 1979, da han sammen med blandt andre Morten Kjærså og Moussa Diallo dannede orkestret Sneakers. Efter en del omrokeringer på pladserne fik de for alvor gang i succeshistorien, da de fik sangerinden Sanne Salomonsen med. Efterfølgende har Menzer spillet sammen med navne som Hanne Boel, Lis Sørensen, Alberte, Annisette, Moonjam, Palle Mikkelborg og Burning Red Ivanhoe, og i følge en pressemeddelelse har trommeslageren medvirket på "op mod 1.000 udgivelser og spillet flere end 200 job årligt".

Den første modtager af Ken Gudman Prisen var guitaristen Aske Jacoby i 2004, og efterfølgende er prisen gået til Per Chr. Frost, Moussa Diallo, Laust Sonne og senest Wili Jönsson. Denne gang er det så Klaus Menzer, der vil modtage en glasstatuette af Ken Gudmans berømte trommesæt samt et kontant beløb på 13.300 kroner.


Selvom det nu er blevet offentliggjort, hvem der er dette års modtager, uddeles selve prisen altså først 4. oktober til en særlig prisfest i Amager Bio. Programmet for aftenen vil først blive offentliggjort senere, men mon ikke en lang række af de musikere, der har nydt godt af Menzers musikalske evner vil være til stede - både blandt publikum og på scenen.

ANNONCE