Nyhed

Mads Mikkelsen er Igor Stravinskij

Den danske skuespiller deltager i Cannes med filmen "Coco Chanel & Igor Stravinskij" om den russiske komponist

Den hollandske instruktør Jan Kounen har tidligere stået bag film som "Dobermann" og "Blueberry", men i hans seneste film er der ingen revolvermænd, men i stedet to historiske figurer involveret i et kærlighedsdrama. Her kan man nemlig opleve komponisten Igor Stravinskij og designeren Coco Chanel, der i filmen "Coco Chanel & Igor Stravinskij" udlever en romance i Paris i 1913. Historen udspiller sig, som Stravinskij har premiere på balletten "Le Sacre du printemps", og i filmen følger man de to personer i en periode på seks uger.

Det er danske Mads Mikkelsen, der har hovedrollen som den russiske komponist, der blev et internationalt navn med sine balletter i begyndelsen af det 20. århundrede. I rollen som Coco Chanel ser man den franske skuespillerinde Anna Mouglalis.

Til Ekstra Bladet siger filmens instruktør, at der ikke er tale om en biografisk film, men i stedet et indblik i en kort periode i de to visionære kunstneres liv.

"Vi fokuserer på en seks uger lang periode i Igor Stravinskijs liv. Omkring opsætingen af hans revolutionerende ballet 'Le Sacre du Printemps', der skabte optøjer, da den åbnede i Paris i 1913".

"Coco Chanel & Igor Stravinskij" er udvalgt til at lukke dette års udgave af filmfestivalen i Cannes i maj måned.

ANNONCE