Nyhed

Metallica på scenen med både Jason og Rob

Både Newsted og Trujillo optræder med gruppen lørdag i Rock And Roll Hall Of Fame

Billedet: Metallica med Jason Newsted til venstre

I sidste uge skrev vi, at Metallica nu bliver genforenet med deres gamle bassist Jason Newsted ved en enkelt lejlighed, nemlig optagelsen af gruppen i Rock And Roll Hall Of Fame i Cleveland, Ohio den 4. april, altså i morgen aften. Bassisten forlod ellers gruppen tilbage i 2001 grundet personlige og musikalske prioriteringer, hvor han hellere ville fokusere på sin egen musik. Og for nylig afviste bandet at lade ham optræde i animeret form i det kommende Metallica-Guitar Hero-spil.

I sidste uge var det store spørgsmål, hvad gruppens nuværende bassist Rob Trujillo skal lave, mens Metallica spiller sammen med Newsted, og det har der været et par forskellige meldinger om i løbet af denne uge. Først hed det sig, at Rob Trujillo havde tænkt sig blot at møde op og overvære Metallica live som menig fan. Nogenlunde samtidig kom det frem, at Jason Newsted var meget overrasket over, at gruppen ville invitere ham tilbage på scenen, og at han var helt på det rene med, hvis Metallica ville spille uden ham.

Seneste melding fra Metallica-lejren er nu, at både Jason Newsted og Rob Trujillo vil spille med Metallica ved den prestigefyldte indsættelsesceremoni. Det oplyser Reuters, at en talsmand for gruppens amerikanske pladeselskab Warner Brothers (i Europa kommer de i øvrigt på Universal), har udtalt. Reuters bemærker dog, at det ikke fremgår, om Newsted og Trujillo vil spille samtidig på scenen og dermed give Metallicas sange en tungere bund end nogensinde. Der er selvfølgelig også den mulighed, at de to vil optræde på skift i forskellige sange.

Showet finder sted lørdag aften klokken 20 lokal tid og sendes live på det amerikanske FUSE Television Network.

Jason Newsted kom med i Metallica i 1986, efter at gruppens bassist siden 1982, Cliff Burton omkom, da gruppens tourbus kørte galt i Sverige på vej til Danmark. Siden afgangen fra Metallica er Newsted blandt andet blevet medlem af gruppen Voivod, ligesom han har udgivet plader med sit eget, nu hedengangne projekt Echobrain.

Jason Newsteds afløser i Metallica blev som nævnt Rob Trujillo, der kom med i gruppen i 2003, efter at gruppens producer Bob Rock spillede bassen på bandets 2003-album "St. Anger".

Ved ceremonien vil også Run DMC, Jeff Beck og Bobby Womack blive optaget i Rock And Roll Hall Of Fame. Metallicas optagelsestale bliver i øvrigt holdt af Red Hot Chili Peppers-bassisten Flea.

ANNONCE