Nyhed

Oh Land og When Saints Go Machine til Spot

De to navne spiller med klassiske musikere ved åbningen i Musikhuset torsdag aften

Spot Festival har netop offentliggjort resten af programmet til åbningen af festivalen i Musikhuset torsdag aften den 21. maj. Festivalen har tidligere oplyst, at Ave her vil spille med Odense Symfoniorkester og Herning Kirkes Drengekor under ledelse af dirigenten Bo Holten. Samme vil de opføre et nyt symfonisk værk bygget op omkring Aves musik.

Nu er de to øvrige musikalske indslag afsløret, og der bliver også her tale om samarbejder mellem den rytmiske og den klassiske musik. Nærmere betegnet er der tale om sangerinden og elektronikamusikeren Oh Land alias Nanna Øland Fabricius og elektro-funk-soul-pop-gruppen When Saints Go Machine som begge optræder med klassiske musikere.

Oh Land - som også giver en "normal" koncert under festivalen - vil til Spot-åbningen dels opføre den musik af Maurice Ravel, som hun for tiden er i gang med at mikse for DR P2's og BandBases netbaserede projekt mixtoverdener.dk. Et projekt, der får sin debut på Spot og som kan høres på førnævnte hjemmeside fra 1. juni. Og så fremfører hun også nogle af sine egne numre udvidet til klassisk besætning med både strygere og pauker.

Nanna Øland har fået sin far, komponisten og arrangøren Bendt Fabricius, til at skrive arrangementerne til de klassiske musikere. Ja, hun kommer fra et hjem med klaver.

When Saints Go Machine er lige om hjørnet med deres debutalbum, hvor de vil udvide deres udtryk fra sidste års debut-ep med strygere, og de har derfor benyttet sig af lejligheden til også at tage strygerne med på scenen.

Foruden åbningen i Musikhuset byder torsdag aften på Spot også på koncerter på Train, Studenterhuset og Musikcaféen, hvor man kan opleve en række kunstnere, der modsat de øvrige navne på Spot ikke stammer fra Norden. Nærmere betegnet er det:

Train: Yann Tiersen, zZz, Minipli
Studenterhuset: Absynthe Minded, Yuko, Daedelus
Musikcaféen: John Dear Mowing Club, Cokiyu, Bird

Billetterne til festivalen er i fuld gang på GAFFA Billet, og der sælges både partoutbilletter til alle tre dage og endags-billetter til torsdag, fredag og lørdag. Er du Klub GAFFA-medlem, kan du i øvrigt spare 75,- kroner på partoutbilletten.

Spot Festivals hjemmeside

ANNONCE