Nyhed

Ol' Dirty Bastard bliver mindet

Den afdøde Wu-Tang-rapper bliver hyldet med et nyt album og en ny dvd-udgivelse

I 2004 døde den alternative rapper Ol' Dirty Bastard af en overdosis i Wu-Tang Clans New York-studie. De halvsungne og halvt rappede vers fra den skæve personlighed blev kendte på Ol' Dirty Bastards egen succesfulde solodebut "Return to the 36 Chambers: The Dirty Version". Nu mindes kolleger og venner den afdøde kunstner med et hyldestalbum og en dokumentarfilm.

Ol' Dirty Bastard var en af de mest farverige personer i Wu-Tang Clan, og var kendt for sine karakteristiske leveringer af rimene og for sine mange aliaser, der løber op på over tyve forskellige beskidte og lumre navne. Han nåede kun at udgive tre reelle albums før sin død, men fik en enorm anerkendelse for debutalbummet "Return to the 36 Chambers: The Dirty Version", der også løb med en Grammy i 1994.

Raison Allah, der angiveligt er Ol' Dirty Bastards fætter, står både bag den kommende dvd og hyldestalbummet. Om arbejdet med dokumentaren fortæller Raison Allah til hjemmesiden Xxl.com:

"For år siden lovede jeg at holde myten om Ol' Dirty Bastard i live, så vi grundlagde Zu Films og startede med at lave en dokumentar, som fortæller hans livshistorie. [...] Da det var rygtedes, at vi var i gang med at lave en film, begyndte medlemmer af Wu familien at sende numre, og vi havde så mange gode numre, at vi ikke kun ville bruge dem som soundtrack".

Albummet "All In Together Now Raw: A Tribute To The Ol' Dirty Bastard" med blandt andre The Rza og Masta Killa er sat til at udkomme i løbet af næste måned, mens dokumentaren "Dirty: One Word Can Change The World" kommer i november.

ANNONCE