Nyhed

Blue Foundation udgiver single med Mark Kozelek

Den danske gruppe kan samtidig fejre dobbeltplatin for Twilight-singlen "Eyes On Fire"

Det danske rock-elektronica-crossover-kollektiv har netop sikret sig dobbeltplatin for deres "Eyes On Fire", som var med i den amerikanske fantasy-vampyrfilm, "Twilight" - og nu har soundtracket, hvor også kunstnere som Muse og Linkin Park har bidraget, altså opnået dobbeltplatin i USA. Det sker i kølvandet på den, at opmærksomheden er vendt tilbage til filmen kort før premieren på opfølgeren, "Twilight: New Moon".

"Eyes On Fire" er i øvrigt efterfølgende kommet med i det amerikanske tv-danse-show, "So You Think You Can Dance".

Den amerikanske interesse har i første omgang medført, at Blue Foundations seneste album, "Life Of A Ghost" - som udkom helt tilbage i 2007 i Danmark - nu er blevet udgivet på det amerikanske pladeselskab, Astralwerks (Hot Chip, Yoko Ono med flere).


GAFFA skrev allerede sidste år (Blue Foundation indspiller med Mark Kozelek), at Blue Foundation arbejdede sammen med den tidligere frontmand fra Sun Kill Moon og Red House Painters. Dengang forventede Blue Foundation at kunne udgive en ep med sangeren allerede i foråret, men først nu kan resultatet af indspilningerne fra foråret 2008 altså komme ud til lytterne.

– Mark Kozelek har altid været en af mine største inspirationskilder. Jeg har lyttet til hans musik, siden jeg var en 16-17 år, altså i 15 år, så det er lidt unaturligt for mig. Jeg er meget beæret og glad for, at han vil synge med på en af vores sange. Også fordi han er ret selektiv med, hvem han vil arbejde sammen med, fortalte Tobias Wilner til GAFFA sidste år.

Mark Kozelek synger med på "Watch You Sleeping", som i sin oprindelige version var med på "Life Of A Ghost".


- Da jeg havde færdiggjort "Watch You Sleeping", vidste jeg med det samme, at jeg ville lave en senere udgave med Mark Kozelek fra Sun Kil Moon. Sangens stemning, melodien og Kirstines Stubbe Teglbjærgs lyrik ville være helt perfekt til ham. En duet ville være det ypperste. Jeg sendte ham en mail med tracket og han skrev straks tilbage - "Hey bro. That's a great song. I would love to do that..", udtaler Tobias Wilner i en pressemeddelelse.

”Watch You Sleeping” udgives digitalt i dag via Tobias Wilners eget selskab DeadPeoplesChoice og distribueres via A:larm Music. Duetten udgives sammen med B-siden ”Dream (3:11 PM)”, som blev skrevet og udført en mørk nat i november 2008.

Du kan allerede nu høre nummeret "Watch You Sleeping" med Mark Kozelek på Blue Foundations MySpace.


ANNONCE