Nyhed

C.V. Jørgensen i storform i Århus Festuge

Første koncert i syv år blev et veritabelt triumftog

I aftes gav C.V. Jørgensen den første af sine tre koncerter i Århus Festuge sammen med Århus-gruppen The DeSoto Caucus. Koncerterne er C.V.'s første i syv år, og indtil videre de eneste i denne omgang, og derfor har interessen været massiv. Også grundet det nye backingband, som er blevet sat sammen med Jørgensen på initiativ fra Århus Festuge. Interessen er kommet både fra publikum - der har været udsolgt længe - og fra pressen, hvor flere prominente københavnske anmeldere havde taget turen til det mørke Jylland.

Heldigvis levede C.V. Jørgensen op til de høje forventninger. GAFFAs anmelder Troels Frøkjær uddeler fem stjerner og skriver blandt andet:

"Da C.V. havde sunget første linje af den første sang, ”Blåt Blod Til Alle”, gik der et jubelbrøl gennem publikum og også et lettelsens suk, for jo, det stod klart fra første linje, den gamle mester kunne endnu, og bandet The DeSoto Caucus med venner stod klar til at løfte sangen mod skyerne. En tydeligt meget glad, men også meget nervøs C. V. Jørgensen sænkede skuldrene i takt med de mange varme jubelråb. ”Vi har savnet dig” råbte en begejstret fan i stilheden efter første nummer, og C.V. svarede med et smil ”i lige måde”, så ingen var i tvivl om, at dette var en hel speciel og bevægende aften for alle i salen såvel som på scenen."

Koncerten varede som annonceret beskedne 45 minutter og bestod af otte numre, alle fra perioden 1988-1994 og med hele fem sange fra 1994-albummet "Sjælland". Der var altså ikke nyt fra C.V. Jørgensen denne aften, men mindre kunne også gøre det.

C.V. Jørgensen og The DeSoto Caucus spiller igen på VoxHall 30. august og 1. september. Begge disse koncerter er udsolgt. Der kan dog blive frigivet billetter i sidste øjeblik, og Århus Festuge opfordrer derfor folk til at holde øje med aarhusfestuge.dk

Læs hele GAFFAs anmeldelse

ANNONCE