Nyhed

Hiphopversion af balletklassiker

Århus Teater præsenterer nyfortolkning af Bournonvilles "Sylfiden"

Koreograf Steen Koerner havde i 2003 stor succes med en radikal nyfortolkning af balletten  "Nøddeknækkeren", og i 2007 fulgte endnu en hiphop-inficeret bearbejdning af et klassisk forlæg, som spillede på københavnske Aveny-T og senere på måneden kan opleves i på Århus Teater.

Det drejer sig om August Bournonvilles - som trods navnet var københavner - ballet "Sylfiden", som oprindeligt havde premiere i 1836. På scenen i den nye fortolkning vil være et ensemble af breakdansere, skuespillere og en enkelt klassisk ballerina.

Steven Scott står for lyssætning, Clemens har skrevet tekster, og musik til nyfortolkningen er skrevet af Yo Akim Hjejle, som tidligere har arbejdet sammen med blandt andre Pharphar, Annisette og Bikstok Røgsystem og turnéaktuelle Lucy Love.

Netop arbejdet med sidstnævnte har været en væsentlig inspiration til den aktuelle forestillings musikalske udtryk. Scenografien og danserne fra Koerners "Sylfiden" udgjorde i øvrigt kulissen for Nephews video til hittet "Igen & Igen".

Koerners "Sylfiden" kunne i 2007 som nævnt opleves på teatret Aveny-T i 2007 (billedet), ligesom Koerner tidligere har nyfortolket det klassiske eventyr "Snehvide" under titlen "Slumprinsessen (og de syv smalltime hustlers)". I sensommeren rammer "Sylfiden" så Århus Teater, hvor den spiller fra 26. august og en måned frem.

ANNONCE