Nyhed

Konservatorie-studerende opfører nyt værk i Århus Festuge

Live FUTURE kan opleves på lørdag på amfiscenen ved Musikhuset

Vanen tro er Det Jyske Musikkonservatoriums studerende og undervisere stærkt repræsenteret ved Århus Festuge, der har overskriften "Fremtiden er nær". De studerende medvirker både i store musikalske produktioner, i små intime koncerter, på tagterrasser, i festtelte og i koncertsale.
 
I den første festugeweekend, nærmere betegnet lørdag den 29. august klokken 16 og igen klokken 23, er der "Live FUTURE" på Amfiscenen ved Musikhuset - et såkaldt megashow med masser af medvirkende, lys og billedprojektioner og med helt ny musik, komponeret af de studerende selv. Showet er inspireret af Det Futuristiske Manifest, skrevet af den italienske digter Filippo Tommaso Marinetti i 1909.
 
Futurismen er en kunstretning fra begyndelsen af 1900-tallet, som hylder den moderne teknologis muligheder: elektricitet, biler, flyvemaskiner, ja sågar maskingeværer - den slags havde man heller ikke noget imod. Futurismen, som bredte sig til alle kunstretninger, ville gøre op med fortidens skønhedsideal og provokerede derfor det pæne borgerskab voldsomt.
 
I "Live FUTURE-showet 2009" har de studerende fra konservatoriets elektroniske linje en vigtig rolle. Det er altså både fremtidens musikere og fremtidens musik, man kan opleve ganske gratis på Amfiscenen. Der medvirker dog også studerende fra konservatoriets klassiske linjer. Imellem forestillingerne på den store scene spiller de studerende i mindre grupper i pavillonerne rundt om i Byparken, som Festugen har etableret mellem Musikhuset og rådhuset.

ANNONCE