Nyhed

Mamma Mia! opføres på dansk

Musicalsuccesen kommer til Danmark til næste år og bliver opført i Tivolis koncertsal

Siden 1999 har musicalen "Mamma Mia!" spillet for fulde huse over hele verden og har solgt over 40 millioner billetter. Succesen fra Broadway og West End bliver nu oversat til dansk med danske skuespillere og sangere i rollerne og opføres i Koncertsalen i Tivoli, som skal ombygges til lejligheden.

Musicalen rummer 22 af ABBAs mange hits, hvor en løst sammenhængende historie er bygget over disse sange. Den originale engelske opsætning har flere gange besøgt landet og er både blevet belønnet med rosende anmeldelser og set af over 90.000 danskere. Sidste år blev musicalen også til en meget populær film med blandt andre Meryl Streep og Pierce Brosnan på rollelisten.

Judy Craymer, der er global producer på opsætningen af "Mamma Mia!" udtaler følgende om den danske version af succesen:

"Mamma Mia! er blevet et fænomen som vi næsten ikke havde turdet drømme om, da vi skabte forestillingen. Det er fantastisk at opleve millioner af fans over hele verden gå i Mamma Mia!-mode, og vi er både glade og stolte over, at forestillingen nu oversættes til dansk og kommer op i en pragtopsætning i hjertet af Danmark."

Den danske produktion af Mamma Mia! får premiere den 15. oktober 2010 og spiller 82 forestillinger for danskerne. Dermed er Danmark det sidste land i Norden, som får lavet deres egen version af musicalsuccesen. Den svenske ABBA-legende Björn Ulvaeus udtaler i den forbindelse i pressemeddelelsen om den kommende opsætning i Danmark:

- Sverige og Norge har set den - det ville føles meget mærkeligt, hvis ikke også Danmark fik sin "Mamma Mia!" Tivoli er det helt rigtige sted til sådan en glædespakke, som "Mamma Mia!" er.

Det vil vise sig, om danskerne også går i Mamma Mia!-mode, når musicalen får premiere næste efterår. Indtil videre skulle der være plads til omkring 100.000 publikummer til de annoncerede forestillinger. "Mamma Mia!" opføres fra den 15. oktober 2010 til den 31. december 2010 i Koncertsalen i Tivoli.

ANNONCE