Nyhed

One Nation Under A Groove har toer om hjørnet

Det danske Bollywood-orkester er på vej med nyt album

Den danske trio One Nation Under A Groove er på vej med deres andet album, opfølgeren til sidste års debut “Guardian Angel”. Albummet er på gaden i september.

Musikken er inspireret af indisk popmusik, som den kendes fra ikke mindst Bollywood-filmene, og gruppen kalder deres musik “nordisk Bollywood-soul” eller en blanding af world, pop og soul. Frontmand Henrik Andersen spiller guitar, sitar, veena (et indisk strengeinstrument), synger leadvokal og laver uman beatbox plus de indiske vokal- rytmer "Konnakol", en rytmisk syngestil uden ord.

One Nation Under A Groove har ifølge eget udsagn fået deres musik spillet på radiostationer så forskellige steder som USA, Storbritannien, Holland, Belgien, Indien, Tyskland, Brasilien, Schweiz Bhutan og Afghanistan. Til gengæld bliver de ikke spillet ret meget i Danmark.

- Ja, det går fint, undtagen lige i Danmark, hvor vores musik bliver opfattet som meget mærkelig. Vi bliver nok ikke spillet på radiostationer i Danmark, før vi er en kæmpe verdenssucces, udtaler Henrik Andersen med et grin.

Henrik Andersen påpeger også, at det eneste danske medie, som har anmeldt One Nation Under A Grooves debutalbum, er GAFFA, der tildelte albummet tre stjerner. Anmelder Ivan Rod skrev blandt andet følgende:

“Musikken på albummet er ikke hverdagskost i Danmark. Dertil er den alt for eksotisk og mærkværdig. Den er netop som placeret midt imellem soul, triphop og verdensmusik – og derfor også vanskelig at indfange. Størst fryd udløser de mere akustiske forløb og Henrik Andersens indisk inspirerede vokalpercussion, konnakol. Lad os få mere fokus på dén.”

ANNONCE