Nyhed

Willy DeVille er død, 58 år

Den amerikanske sangskriver døde af cancer i torsdags

Manden bag bandet Mink deVille samt en række soloplader, newyorker-sangskriveren Willy DeVille - som egentlig hed William Paul Borsey - døde tidligt torsdag på et hospital i New York af kræft i bugspytkirtlen.

Mink DeVille pladebuterede med deres bidrag til compilationpladen "Live at the CGBG" i 1976, og gruppen var i perioden et fast indslag på klubben, der dannede ramme om byens tidlige punkscene. Året efter fulgte albummet "Gabretta", og i de følgende år blev det til yderligere seks plader, inden Willy DeVille opløste gruppen i 1986.

På det tidspunkt plejede DeVille et eskalerende stofmisbrug, og slog sig efter gruppens opløsning ned i New Orleans, hvor han i de følgende år etablerede sig som soloartist, samtidig med at han medvirkede i flere film- og tv-produktioner.


Kollegaen Doc Pomus, med hvem DeVille skrev flere sange - blandt andet tre til Mink DeVilles "Le Chat Bleu" fra 1980 - skrev i sine covernoter til Mink DeVilles 1979-album "Return to Magenta" om DeVille:

"Den barske realitet i hans stemme er i går, i dag og i morgen - tidløs på samme måde som ensomhed, ingen penge og problemer finder hinanden og aldrig hører op."

ANNONCE