Nyhed

A:larm Music fortæller om 2010-programmet

Det markante danske pladeselskab har udgivelser i støbeskeen med navne som Under Byen, Efterklang, RebekkaMaria, Kasper Bjørke og mange flere

Det store danske pladeselskab A:larm Music med navne som Mew, Tina Dickow, Nikolaj Nørlund, Mikael Simpson og Jens Unmack i stalden har nu løftet sløret for, hvad det har på vej af udgivelser i første halvår af 2010. Og det er ganske mange. Nogle af dem har vi tidligere omtalt på GAFFA.dk, men her kommer alligevel en hurtig gennengang.
 
25.01.10 – Ghost Society – The Back of His Hands, Then The Palms – A:larm Music/Dead People's Choice
Tobias Wilner (sang, programmering med videre) og Sara Savery (sang) er bedst kendt for deres arbejde i deres respektive grupper Blue Foundation og People Press Play,  men i maj udsendte de ep'en "Dogs and Desperation" under navnet Ghost Society, og siden har de arbejdet på at skabe debutalbummet "The Back of His Hands, Then The Palms", der nu er på trapperne. Musikken er tydeligt inspireret af senfirsernes og starthalvfemsernes drømmende og støjende såkaldte shoegaze-rock med navne som Cocteau Twins og My Bloody Valentine.
 
25.01.10 - Sleep Party People - "Sleep Party People" (digitalt)– A:larm Music/Speed of Sound
Sleep Party People er ifølge A:larm "et unikt projekt, der ikke lyder som noget andet, og ikke bare her i Danmark." A:larm lover videre "perlende smukke fantasi-melodier", "fortryllet lyd-univers" og "unik vokal." 25. januar finder vi ud af, om det passer, eller om det bare er reklame-gejl.
 
08.02.10 - Under Byen (billedet) – titel endnu ikke offentliggjort – A:larm Music

Den 8. februar udkommer Under Byens nye, længe ventede fjerde studieplade som opfølger på 2006-udgivelsen "Samme Stof Som Stof". Den nye plade er ifølge selskabet mere ind til benet - der er skåret ned for de lange romantiske klaveropbygninger og op for et mere direkte og minimalistisk udtryk med mere guitar end nogensinde. Siden sidste album har gruppens primære komponist Thorbjørn Krogshede forladt gruppen, hvor alle medlemmer nu - som noget nyt - bidrager til sangskrivningen.
 
15.02.10 – Kasper Bjørke – Standing on top of Utopia – A:larm Music/HFN Music
En af Københavns mest travle producere og dj's Kasper Bjørke udsender sit andet fuldlængde album, "Standing on top of Utopia", et efter sigende både dansabelt og stemningsfuldt album med en analog lyd og vokaler af Jacob Bellens (I Got You on Tape, Murder), Tomas Høffding (WhoMadeWho) og Louise Foo (Giana Factory)
 
22.02.10 – Efterklang – Magic Chair – A:larm Music/Rumraket
Efterklang har med deres tredje album begået deres angiveligt mest umiddelbare album til dato. Som noget nyt har de spillet og udviklet de nye sange live på deres turnéer i udlandet, blandt andet USA, inden de returnerede til Danmark for at indspille albummet i løbet af sommeren. Albummet udkommer på det prestigefyldte engelske selskab 4AD (TV On The Radio, Bon Iver, Beirut med flere) uden for Skandinavien og på A:larm/Rumraket i DK. Gareth Jones (Nick Cave, Depeche Mode, Wire, moi Caprice) har mikset pladen i London.
 
24.02.10 – Shout Out Louds – Work - A:larm Music / Rutan Tutan HG
Svenske Shout Out Louds udgiver deres tredje album "Work"". Det kommende album er kommet til verden i Seattle, Washington. Her har Shout Out Louds samarbejdet med produceren Phil Ek, der tidligere har produceret for Band Of Horses, Fleet Foxes og The Shins. Shout Out Louds giver koncert 3. april i Lille Vega.
 
Februar/Marts – RebekkaMaria – titel endnu ikke offentliggjort – A:larm Music
RebekkaMaria, tidligere kendt som As In RebekkaMaria, er på vej med et nyt album, og første smagsprøve herfra er singlen "Oh, Solitude", der allerede hitter på P3. På efterfølgeren til debuten "Queen of France" erstatter RebekkaMaria elektropoppen for et mere rummeligt og soulet univers. A:larm gør opmærksom på, at RebekkaMarias navneskift skal markere, at der ikke længere er tale om et soloprojekt fra sangerinden i Lampshade, hvor der for tiden er slukket for lyset. Nu har vi at gøre med en fuldblodssolist.
 
Marts – Sterling – titel endnu ikke offentliggjort – A:larm Music/Speed of Sound

Sterling, der tidligere udgav på Crunchy Frog og før det på det hedengangne Århus-selskab Bird Hits Plane, lyder på dette album ifølge A:larm mere potent og modent end før, men mindre ætsende humor væk og mere "inderlig uro" og seriøsitet.
 
Marts – Stoffer & Maskinen – titel endnu ikke offentliggjort – A:larm Music/Speed of Sound
Christoffer Budtz og Andreas Sommer - alias Stoffer og Maskinen - skaber et musikalsk univers, der både er elektronisk, rocket og poppet. Gruppen er kendt for radiohittene "De Eneste Tilbage & "Flader Mod Flader".
 
Marts – Niels Skousen – titel endnu ikke offentliggjort – A:larm Music/Auditorium
65-årige Niels Skousen er klar med det tredje album i sin såkaldte Auditorium-trilogi, der begyndte i 2002 med comebackalbummet "Dobbeltsyn", der dengang var Skousens første i 22 år. Albummet er musikalsk mere i forlængelse af "Dobbeltsyn" end den meget roste efterfølger "Daddy Longleg". Niels Skousens skarpe tekster er denne gang mere samtidsorienterede end tidligere, fortæller A:larm. Nikolaj Nørlund har vanen tro produceret, og bandet består blandt andet af de to højt besungne guitarister Jonas Struck og Rune Kjeldsen samt Anders Christensen (bas) og Jakob Høyer (trommer).
 
Marts/april - It Tempo Gigante – titel endnu ikke offentliggjort – A:larm Music/Speed of Sound
Il Tempo Gigante, opkaldt efter en bil i den norske kult-dukkefilm "Bjergkøbing Grand Prix", er et projekt centreret omkring Rolf Hansen, der har været kendt for sine evner på en guitar i flere år i det københavnske musikermiljø, blandt andet hos Lars H.U.G.. I løbet af de sidste år har han arbejdet intenst på pladen "Lost Something Good", hvor han ifølge A:larm synger, "så englene minder en om Rufus Wainwright eller Thom Yorke" og også skulle have "komponeret de mest overbevisende, poetiske og avancerede indie-folk- symfonier (sange er et fattigt ord), vi nogensinde har hørt i Danmark." Det lyder jo lovende, men lad os nu høre musikken først, før vi kan tale om eventuelt at fjerne citationstegnene om citaterne.
 
April/maj – Marvel Hill – titel endnu ikke offentliggjort – A:larm Music
I 2007 udgav den århusianske kvartet elektrorockpladen "Heartless Is More", som er produceret af Troels Abrahamsen fra Veto. Albummet fik fine anmeldelser og P3-hits med "In This Mess Together" og "I Really Hope". I 2010 udsender bandet en "langt mere mørk, foruroligende, støjende, smuk, storladen og kompromisløs efterfølger".
 
Forår - The Late Great Fitzcarraldos – titel endnu ikke offentliggjort –A:larm music/Speed of Sound
The Late Great Fitzcarraldos består af Jacob Funch fra I Got You On Tape, Jakob Millung fra Moi Caprice og Tobias Buch fra Marborosi. Sammen har de lavet en plade, der, med A:larms ord, "lyder, som om den er dumpet ned i vores hænder fra en planet, hvor solen skinner, kærligheden er bittersød og musikalske forbilleder som Otis Redding, Brian Eno, John Cale og Luther Vandross laver sofistikeret, poppet og supermelodiøs luksus-musik til en generation, der har musikhistorien i ærmet, men egentlig bare gerne vil meditere." Ja, undskyld, at vi citerer så meget, men det er jo velformulerede ord. Om de holder, ved vi først til foråret.
 
2010 – The Rumour Said Fire - titel endnu ikke offentliggjort – A:larm music
Folkrock-gruppen The Rumour Said Fires har fået masser af roser for debut-ep'en "The Life & Death of A Male Body", der blandt andet fik fem stjerner i GAFFA og gav dem P3's Uundgåelige med "The Balcony". Lige i øjeblikket og hele det kommende forår vil bandet arbejde med at skrive nye sange, så debutalbummet ventes klar til næste efterår.
 
Udover ovennævnte udgivelser byder 2010 også på debutalbum fra No More Heroes alias den tidligere Blue Foundation-guitarist Ab Mannov, der udsendte ep'en "The Modest House" tidligere på året, og Choir of Young Believers' - ifølge GAFFA seksstjernede optræden - med DR's Underholdningsorkester udkommer efter al sandsynlighed som kombineret cd/dvd. Der kommer også ny musik fra danske Dial Zero og amerikanske Dum Dum Girls, som udsender debutalbum på det amerikanske selskab Sub Pop, som A:larm distribuerer.

Endelig lover A:larm Music nogle overraskelser i 2010. Og så har vi vist holdt mikrofonen for dem nok i denne omgang...

ANNONCE