Nyhed

Biffy Clyro til Danmark

Den skotske trio gæster Loppen i København og har det nye album "Only Revolutions" med i bagagen

Guitaristen Simon Neil, bassisten James Johnston og trommeslageren Ben Johnston fra Ayrshire i Skotland gik allerede sammen tilbage i 1995 i en gruppe og har lige siden lavet musik sammen. Biffy Clyro kan opleves på dansk jord, hvor trioen har den nye udgivelse "Only Revolutions" med sig.

Anmeldere og kritikere har ofte forbundet den skotske gruppe med grungebands som Pixies, Nirvana og Dave Grohls senere rockgruppe-succes Foo Fighters. Men de tre medlemmer har også selv nævnt så forskellige bands som Weezer, Metallica og progrock-gruppen Rush som de primære inspirationskilder. Der skal dog ikke herske tvivl om, at det er storladne rockmelodier, der fylder i Biffy Clyros univers.

Det gør sig også gældende på det seneste album "Only Revolutions", der netop er udkommet. Erik Barkman fra GAFFA skrev i sin firestjernede anmeldelse af albummet:


"På 'Only Revolutions' kondenserer Biffy Clyro alt, de har lært som rockband siden midthalvfemserne, i en række muskuløse og storladne stadion-baskere af fornem karat. Teksterne er stadig knudrede og egensindige – med udpræget brug af heste-metaforer ('Whorses', 'Born On A Horse' m.fl.) – men melodierne går direkte efter struben. 'Only Revolutions' er lidt tyngde og originalitet fra at være decideret mesterlig, men mon ikke Biffy Clyro hæver overliggeren endnu mere næste gang?"

Nu kan skotterne opleves i København, når de indtager Loppen den 19. december og tager bandet People In Planes, der også er fra Storbritannien, med sig. Billetter til koncerten kan findes via GAFFA Live.

ANNONCE