Nyhed

Bob Dylan vil synge Piaf

Oven på julepladen "Christmas In The Heart" lufter Onkel Bob muligheden af at indspille numre af den franske spurv

Bob Dylan er for tiden aktuel med julepladen "Christmas In The Heart" med højst personlige udgaver af en række klassiske julesange som "Winter Wonderland", "Little Drummer Boy" og "Oh Come All Ye Faithful", hvilket har udløst yderst blandede reaktioner fra anmeldere og fans. Dylan har i forbindelse med udgivelsen givet et af sine sjældne interviews, som han i denne omgang har lavet med sammenslutningen af verdens hjemløseaviser og dermed også danske Hus Forbi.

Her fortæller den legendariske sangskriveren blandt andet om sin drøm om at indsynge en række af Edith Piafs klassiske sange.

- Jeg har sunget på fransk, italiensk og spansk. Gennem årene har Columbia (Dylans pladeselskab, red.) bedt mig om at lave plader på de sprog, og jeg har indspillet noget hist og hér. Men ingen af de sange er blevet udgivet. Det er en svær beslutning, om jeg skal indspille en oversættelse af én af mine egne sange eller en sang, som er skrevet på ét af de sprog – jeg hælder mest til det sidste. Jeg har altid haft lyst til at indspille nogle Edith Piaf-sange, siger Bob Dylan og uddyber, at det kunne dreje sig om "La Vie En Rose", "Sous le Ciel de Paris", "Pour Moi Tout Seule" og "måske et par stykker mere".

Hvis Dylan mangler inspiration, kan han måske skele til canadiske Martha Wainwright, som lige har udgivet albummet "Sans Fusils, Ni Souliers, à Paris" med fortolkninger af en række af Spurvens mindre kendte sange. Et album, som GAFFAs anmelder har givet fire stjerner og blandt andet følgende ord i den firstjernede anmeldelse:

"Wainwright er vokset op i Montreal og færdes derfor hjemmevant i det franske sprog, og Piafs sange ligger godt i munden på hende. Wainwright har ligesom Piaf en stor, intens og dramatisk stemme, og derfor fungerer hendes fortolkninger udmærket."

De fleste Bob Dylan-fans vil nok erklære sig enige i, at Dylan har en markant stemme, men om den er stor, intens og dramatisk, er måske mere til diskussion, og derfor bliver det spændende at høre, hvad Dylan kan hoste op med, hvis han gør alvor af sine planer.

Edith Piaf blev født i 1915 og døde i 1963 og er almindeligt anerkendt som en af Frankrigs mest populære sangerinder nogensinde. Filmatiseringen af hendes liv, "La Vie En Rose", på dansk "Spurven", udløste i 2008 en Oscar til hovedrolleindehaveren, Marion Cotillard.

Hele interviewet med Bob Dylan kan læses i Hus Forbi, som kan købes for 20 kroner af en hjemløs nær dig, og de otte kroner går direkte til sælgeren.
 
Interviewet er som nævnt givet i forbindelse med Dylans julealbum "Christmas In The Heart", og han giver alle sine royalties til velgørenhed – blandt andet FN's World Food Programme.

ANNONCE