Nyhed

Paul McCartney i topform i Hamburg

Turnépremieren på den gamle hjemmebane blev efter en tøvende start et sandt triumftog

I aftes havde Paul McCartney premiere på den europæiske del af sin "Good Evening"-turné i Color Line Arena i Hamburg - byen, hvor de unge The Beatles fik hår på brystet af at spille i Reeperbahn-distriktet aften efter aften gennem to år, fra 1960-62. Touren kommer ikke til Danmark, så GAFFA var draget syd for grænsen for at se, om Sir Paul stadig kunne holde niveauet her tre år efter, at han passerede de berømte sixty-four, han sang om for 42 år siden?

Og ja, det kunne han efter en lidt tøvende start, mener vor anmelder, der blandt andet skriver følgende i sin femstjernede anmeldelse:

"Den jakkesætklædte sekstet lagde ud med "Magical Mystery Tour" med farvestrålende psykedeliske animationer på den enorme bagsceneskærm. Straks steg stemningen markant, og man følte sig omgående hensat til 1967. Lyden var noget diskant og rodet i begyndelsen, i hvert fald dér, hvor GAFFAs udsendte befandt sig, i øvrigt bogstaveligt talt på udskiftningsbænken, men det stod dog hurtigt klart, at Paul McCartney holder sig ganske godt. Stemmen er blevet en anelse slidt, men den er dog stadig velfungerende og yderst behagelig, og bassen bliver fortsat håndteret med stor elegance. Og så må man sige, at Macca også klarer sig ganske fint rent fysisk – men han har selvfølgelig også råd til hårfarve og personlig træner. De fire noget yngre musikere bag kapelmesteren var ligeledes yderst habile, og alle – især de to guitarister – var også i stand til at levere flotte vokalharmonier."

Anmelderen konkluderer:

"Der kan ikke herske nogen tvivl: Paul McCartney gav og fik masser af kærlighed i Color Line Arena. De enkelte små mislyde kan ikke stoppe indtrykket af en fremragende koncert. "Vi ses næste gang", råbte Paul McCartney som afskedshilsen. Lad os håbe, det også bliver i Danmark. Der er givetvis stadig folk, der gider se ham."

Læs hele anmeldelsen

ANNONCE