Nyhed

Peter Sommer og Malone indspiller fængselsvideo

De østjyske sangskrivere har indspillet musikvideo i Statsfængslet Østjylland

De østjyske sangere og sangskrivere Peter Sommer og Malone har indspillet deres nye video "Kommer Hjem Til December" i Statsfængslet Østjylland ved Horsens. Fængslet er Danmarks nyeste, mest moderne og sikre fængsel og rummer en række forbrydere dømt for meget alvorlige forbrydelser, blandt andre Peter Lundin.

Det er første gang, der bliver optaget en video i fængslet, og en af de første gange, der overhovedet bliver filmet inden for fængselsmurene. Malone, hvis fulde navn er Ralle Malone, fortæller til Ekstra Bladet:

- En af betingelserne for, at vi kunne få lov at lave den, var at der ikke måtte være billeder af nogen af de indsatte. Og så blev vi selvfølgelig tjekket i hoved og røv, før vi kunne få lov at komme ind.

Den medvirkende i videoen, der forestiller en indsat, er derfor en skuespiller, og billederne af publikum er slørede. Videoen er i øvrigt optaget i fængslets kirke. Malone fortæller til Ekstra Bladet:
 
- Vi er jo nærmest blevet husorkester derinde, siden vi fik vores første job på fængslet for godt et år siden. Man spiller for mordere og rockere, men det er jo også mennesker.

Sangen "Kommer Hjem Til December" er en videreudvikling af nummeret "2312", der oprindelig findes på 2003-albummet "Øst/Vest" med Peter Sommers gamle gruppe Superjeg.

Malone er tidligere kendt som rapper og har blandt andet haft duoen Johnson & Malone sammen med Marc Johnson. Siden har han udviklet et udtryk, der er en blanding af rap, sang, country og blues, ikke helt ulig eksempelvis irsk-amerikanske Everlast. Desuden er der mange i hiphop-miljøet, der mener, at det var Malone, der stod bag den maskebærende, sexfikserede rapper Bulldogg, der udgav et selvbetitlet, anmelderudskældt album i 2007.

Se musikvideoen til "Kommer Hjem Til December" her

 

ANNONCE