Nyhed

Vic Chesnutt død efter at have ligget i koma

[Opdateret] Den anerkendte sangskriver vågnede ikke efter at have ligget i koma efter et formodet selvmordsforsøg

Den amerikanske sangskriver Vic Chesnutt har siddet i i rullestol, siden han som 18-årig var involveret i et biluheld. Han mistede dog ikke evnen til at skrive sange og spille guitar, og siden 1990 har han udsendt en lang række roste plader. Men onsdag, 23. december, blev Chesnutt indlagt, og i følge hans pladeselskab lå han i koma. To dage senere, 25. december, meddelte hans pladeselskab Constellation Records, at sangskriveren døde omgivet af venner og familie.

Don Wilkie fra Constellation Records udsendte 24. december en pressemeddelelse, hvor han bekræftede, at Chesnutt er i koma, men derudover ville han ikke give detaljer. Meldingen fra pladeselskabet kom, efter en masse rygter var begyndt at sprede sig på nettet om, at Chesnutt skulle være død. Samtidig kunne man på sangskriver og ven Kristin Hershs Twitter-side læse, at det var et selvmordsforsøg, der sendte Vic Chesnutt i koma.

Vic Chesnutt debuterede i 1990 med albummet "Little", men trods flotte anmeldelser og promovering af R.E.M.'s Michael Stipe, der producerede Chesnutts første to plader, er det aldrig blevet til et gennembrud for den amerikanske sangskriver. Han kom dog lidt frem i rampelyset i 1996, da kunstnere som Garbage, Soul Asylum, Live og Smashing Pumpkins samt førnævnte R.E.M. og Kristin Hersh indspillede Chesnutts sange på pladen  "Sweet Relief II: Gravity Of The Situation", der skulle samle penge ind til musikere uden sygesikring.

Vic Chesnutt har senest udsendt albummet "At The Cut" i september 2009. Han blev 45 år.

ANNONCE