Nyhed

Christina Schilling bag irsk Grand Prix-vinder

Den danske sangskriver fik succes i Dublim med sin sang "Et Cetera"

Da det danske Melodi Grand Prix blev afviklet for nylig, fik sangerinden Hera Björk en andenplads med sangen "Someday", der er skrevet af svenske Jonas Gladnikoff og danske Christina Schilling. I denne weekend deltog Schilling så i den irske udgave af Melodi Grand Prix, og denne gang lykkedes det hende at komme helt til tops.

Det blev nemlig hendes sang "Et Cetera", skrevet sammen med Jonas Gladnikoff samt irske Niall Mooney og italieneren Daniele Moretti, fremført af den irske sangerinde Sinead Mulvey og pigebandet Black Daisy, der skal repræsentere Irland til semifinalen i Moskva.

Vinderen i det irske Melodi Grand Prix blev fundet ved hjælp af 50% telefonstemmer og fire jurygrupper, der tilsammen også udgjorde 50%. "Et Cetera" fik topkarakter i telefonafstemningen, og tre ud af fire jurygrupper valgte også at uddele toppoints til sangen.

Under udsendelsen kommenterede et ekspertpanel de irske sange. Panelet bestod blandt andet af den amerikanske talkshowvært og entertainer Jerry Springer og den irske Eurovisionsvinder fra 1992, Linda Martin. Både Jerry Springer og Linda Martin udtalte i udsendelsen at "Et Cetera" var deres favorit.


I en pressemeddelese udtaler Christina Schilling om den irske finalesejr:

"Jeg er meget beæret over at den irske befolkning valgte "Et Cetera" som vinder. Det føles som en stor ære at være en af komponisterne bag Irlands bidrag til Eurovision Song Contest 2009! Jeg glæder mig meget til at komme til Moskva og deltage i den store europæiske musikfest!"

Semifinalen som "Et Cetera" og Brincks "Believe Again" skal deltage i afholdes den 14. maj 2009, og er den anden semifinale ud af to, der skal afholdes inden selve Eurovisionsfinalen den 16. maj. Den første afvikles 12. maj, og det er her man vil kunne opleve Susanne Georgi fra Me & My optræde med sangen "La Teva Decisio".

ANNONCE