Nyhed

Didium & The Black Bonnie Picture klar med debut

“Whimsical Beauty” er på gaden 9. marts, og vinderne af coverkonkurrencen er fundet

Sidste års vindere af talentkonkurrencen Starfighters, Didium & The Black Bonnie Picture, er nu ved at være klar med deres debutalbum. “Whimsical Beauty” (“Lunefuld Skønhed”) er titlen, og albummet udkommer 9. marts. Samtidig kan gruppen offentliggøre vinderne af den konkurrence om at designe Didiums albumcover, som gruppen udskrev lige før jul.

Debutalbummet byder på 10 sange, hvor inspirationen primært er hentet hos en række markante engelske navne. Albummet byder ifølge gruppen selv på “stor lyd, klassiske popmelodier – og en samling ironiske historier fra den 23-årige sangskriver Didiums liv. Tekstuniverset hylder ungdommens naivitet og tager alle udgangspunkt i den måde, man, som ung, forelsker sig i ét væk, tager, hvad man kan bruge – for så at ride videre på næste bølge i, hvad der synes at være et evigt langt liv.”

Didium & The Black Bonnie Picture er bygget op omkring sangeren og sangskriveren Didium, der dannede bandet tilbage i 2006 med en række musikere bag sig. I 2008 fik gruppen masser af vind i sejlene: I februar blev de kåret som Månedens Demo i GAFFA, og i marts blev de tildelt MyMusic Legatet, der blandt andet gav dem en koncert på Spot Festival i juni. Og i august vandt de så Starfighters-konkurrencen på Danmarks Smukkeste Festival.

Didium & The Black Bonnie Picture har derpå brugt efteråret og vinteren i studiet for at indspille og mikse deres debutalbum. Albummet er produceret af dels Søren Zahle (Utah, Peter Sommer) og dels Henrik Marstal (Ibens, Annika Aakjær).

Som nævnt har Didium & The Black Bonnie Picture også fundet vinderne af den konkurrence, de udskrev lige før jul, hvor man kunne vinde 3000 kroner ved at komme med det bedste bud på et cover til albummet. Kravet var, at coveret skulle tage udgangspunkt i albummets titel, altså ”Whimsical Beauty”, eller ”Lunefulde Skønhed”.

Vinderne er blevet Ulrik Guldin og Mikael Madsen, studerende på Århus Kunstakademi. De to har været en tur i historiebøgerne, hvor de fandt ud af, at der i 1906 fandtes en væddeløbshest ved navn Whimsical Beauty.

”Vi syntes, det var en meget original idé, og så passede det godt ind i den gamle 30’er stil, som vi har valgt skulle dominere vores nye pressebilleder af Morten Larsen,” fortæller Didium til GAFFA.dk. Se coveret ved at klikke på ”galleri” ovenfor.

Både indspilningen af debutalbummet og fotosessionen var i øvrigt en del af førstepræmien ved Starfighters-konkurrencen, der også indebar en koncert på Bøgescenerne på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg i 2008 og én til sammesteds i år.
 
Ud over Didium på sang og guitar består The Black Bonnie Picture af:
Cecilie Strange (sax og sang),
Josephine Støjberg (violin og sang)
Kasper Nissen (bas)
Sebastian Vinther Olsen (guitar og kor)
Jakob Hansen (klaver)
Emil Scherrebeck (trommer)

Didium & the Black Bonnie Picture følger albumudgivelsen op med en turné, der bringer dem til følgende steder:

Nykøbing Falster (Kulturfabrikken, 6/3),
København (releaseparty på The Dive den 9/3),
Roskilde (Gimle, 19/3),
København (Krudttønden, 20/3),
Lyngby (Templet, 21/3),
Odense (Studenterhuset N.S.I.O., 27/3),
Herlev (Klauzdal 8/5),
Thisted (Plantagehuset, 9/5)
Albertslund (Forbrændingen, 15/5),
København (Huset, 28/5)
Århus (Studenterhuset, 4/6).

Didium & The Black Bonnie Picture på MySpace

ANNONCE