Nyhed

Kitty Wu er i studiet

De eftertænksomme guitarrockere er blevet til en trio og udgiver nyt album senere på året

Det er ved at være længe siden, man har hørt noget til de eftertænksomme og meget roste guitarrockere i Kitty Wu, der udsendte deres tredje og seneste album, ”Knives And Daggers”, i september 2005.

Nu er de imidlertid på vej med nyt. Gruppen er gået i studiet for at indspille deres fjerde album, og de har lagt klip fra indspilningerne op på MySpace og YouTube. Bandet har selv produceret albummet, og det vil ifølge frekvens.dk blive udgivet af selskabet A:larm senere på året.

Siden sidst er Kitty Wu blevet til en trio, idet bandets svenske bassist Samuel Helles har sagt farvel til gruppen. Bandet fortæller herom, ifølge frekvens.dk:

“Bruddet var et stort tab, men foregik i al venskabelighed, og vi respekterede Samuels beslutning, om end modvilligt. Det var et chok at se den oprindelige enhed splitte op, og det tog os det meste af et år at se det i øjnene. Men da støvet lagde sig, stod vi i en situation, som tvang os til at gentænke bandets lyd og udtryk. Det kastede en stor energi og frihed ind i processen, og der er en massiv elektricitet omkring denne plade.”

Kitty Wu består nu af sanger og guitarist Robert Lund, guitarist Allan Schøneberg og trommeslager Claus Bergmann.

Kitty Wu debuterede i 2001 med albummet ”Privacy”, produceret af Kashmir-forsanger Kasper Eistrup. I 2003 udgav de opfølgeren, ”The Rules Of Transportation”, produceret af PJ Harveys mangeårige samarbejdspartner Rob Ellis, og i 2005 kom så ”Knives And Daggers”, iget produceret af Rob Ellis.

Som nævnt har Kitty Wu altid været anmelderdarlings med deres mørke og alvorsfulde rock, men det brede gennembrud har de aldrig rigtig fået. Alle gruppens tre album har i øvrigt fået femstjernede anmeldelser i GAFFA.

ANNONCE