Nyhed

MGMT sagsøger Frankrigs præsident

New York-duoen vil have erstatning af Nicolas Sarkozy for misbrug af sangen "Kids"

Den franske præsident Nicolas Sarkozy er kendt for sin impulsive natur, både i politik og i privatlivet, hvor han eksempelvis giftede sig med sangerinden og eks-fotomodellen Carla Bruni efter få måneders samliv.

Derfor kan det næppe heller undre, at han har brugt en sang i en reklamekampagne for sig selv og sit konservative parti UMP uden at spørge om lov først.

I hvert fald har New York-duoen MGMT nu sagsøgt Sarkozy for at bruge deres sang "Kids" både ved UMP's nationalkongres og i forbindelse med en online-videoreklame for partiet, skriver nme.com.

Sarkozy har tidigere indrømmet, at han brugte sangen ved UMP's nationalkongres, men at det var en fejl, og han har, med vanlig elegance, fristes man til at sige, tilbudt duoen 1 Euro i erstatning. MGMT har afvist beløbet og har nu pudset en advokat på den franske præsident.

MGMT's advokat Isabelle Wekstein udtaler: "Dette tilbud er respektløst over for rettighedshavere og skabende kunstnere. Det er en fornærmelse. Vi taler om tilfælde af plagiering og krænkelse af intellektuelle rettigheder."

Sarkozys stab har ud over at tilbyde 1 Euro for tort og svie også allerede betalt 53 Euro (cirka 400 kroner) i erstatning for online-brug af "Kids", men dette beløb er den amerikanske duo, måske ikke helt overraskende, heller ikke tilfreds med.

Til gengæld kan MGMT glæde sig over, at de onsdag aften modtog to priser ved NME Awards som henholdsvis "Best New Band" og for at have lavet "Best New Track". Dette var dog ikke "Kids", men derimod gruppens store hit "Time To Pretend". I januar modtog de desuden GAFFA-prisen som "Årets Nye Navn".

ANNONCE