Nyhed

The Cramps-sanger død

Frontmanden i psychobilly-bandet, Lux Interior, døde den 4. februar, 62 år gammel

Den 62-årige sanger Lux Interior, der er født Eric Lee Purkhiser, døde den 4. februar i Glendale, California efter at have haft alvorlige problemer med hjertet i nogen tid.

Interior dannede tilbage i 1973 sammen med sin kone Kristy "Poison Ivy" Wallace punk-bandet The Cramps, der var en del af punk-musikkens fødsel, men bandet skilte sig ud fra andre navne som The Ramones og The Dictators eller art-school-typer så som Television og Blondie. The Cramps' lyd var langsom, forskruet og en nærmest sensuel udgave af 1950'ernes rockabilly, og deres musik var med til at generere begrebet og genren "psychobilly".

The Cramps, der foruden Interior og Ivy flittigt skiftede bandmedlemmer ud, var kendt for deres vilde live-optrædener og energi på scenen. Bandet nåede at udgive 13 album og en enkelt ep i tidsrummet fra 1979 til 2004, hvor de kom med deres sidste plade "How To Make A Monster". Deres album "Psychedelic Jungle" fra 1981 bliver i dag stadig i visse kredse betragtet som et absolut must-have.


 

ANNONCE