Nyhed

Van Halen indspiller nyt med David Lee Roth

Den succesfulde reunion-tur har givet blod på tanden til nyt album

Da Van Halen i 2007 tog på reunion-tur med deres gamle sanger David Lee Roth, blev det en stor succes. I alt 75 koncerter gav gruppen, der dog ikke kom forbi Danmark ved den lejlighed, og ifølge rollingstone.com gav touren en omsætning på 93 millioner dollar, cirka 540 millioner kroner.

Nu udtaler guitarist Eddie Van Halen så, at turnéen ikke var en enlig svale. Bandet har tænkt sig at fortsætte og vil også indspille et nyt album med David Lee Roth ved mikrofonen. Det bliver i givet fald hans første album med bandet siden ”1984” fra, ja, 1984.

Eddie Van Halen udtaler til rollingstone.com:
”Vi er et band – det var ikke bare en enkeltstående turné, vi tog ud på. Vi havde det virkelig sjovt på turnéen – Dave var i sit es. Og næste gang vi tager af sted, vil vi have nogle nye sange med. Jeg glæder mig til det.” Eddie tilføjer, at han til sommer vil mødes med Roth for at spille ham demoversioner af sine nye sange. Han fortæller videre:

”Jeg har skrevet tonsvis af musik, meget forskellige ting. Selvfølgelig er der en kerne af mig i det, og dé trommer kan man altid genkende. Men folk forventer noget bestemt af Van Halen, og det her er ikke ligefrem ting, der får dig til at banke hovedet ind i væggen.”

David Lee Roth har endnu ikke udtalt sig om sin fremtid med Van Halen. De seneste år har han i øvrigt arbejdet på deltid som ambulancefører i New York.

Van Halen blev dannet i Californien i 1972 med David Lee Roth som sanger. Lee Roth forlod gruppen i 1985 til fordel for en solokarriere og blev erstattet af Sammy Hagar. Hagar forlod i 1996 bandet og blev for en kort periode erstattet af Mitch Malloy, og derpå blev gruppen for en kort stund genforenet med Roth. Efter ham blev Gary Cherone sanger frem til 1999, hvor gruppen holdt en længere pause. I 2003 vendte de tilbage med Sammy Hagar som sanger. Deres veje skiltes dog i 2005, og i 2006 blev de så igen genforenet med David Lee Roth.

ANNONCE