Nyhed

Det Elektriske Barometer på P3 udvider

Radioprogrammet får én times ekstra sendetid og en ny godnatsang

P3s program Det Elektriske Barometer, der er kendt for at spille en masse alternativt musik og henvende sig til et ungt publikum, får fra søndag den 1. februar i år en hel ekstra time at gøre godt med på sendefladen, samt en ny godnatsang.

”Vi er glade for at kunne give Danmarks ungdom endnu mere unik og tankevækkende radio på P3 og på vores parallelle digitale 24 timers net-kanal, 'DR Det Elektriske Barometer'. Det Elektriske Barometer skiller sig ud fra alt andet radio herhjemme. Dels fordi det er evigt nysgerrigt efter, hvad der rører sig på den alternative musikscene, og dels fordi programmet i årenes løb har formået at skabe en helt særlig fortrolighed og intimitet med lytterne”, siger redaktionsleder i DR Musik, Erik Hansen.

Radioprogrammet kommer fra den 1. februar til at køre på P3 fra klokken 21:03 til klokken 23:00, hvor Barometer-værterne Alicia Jordanova og Lucia Odoom vil præsentere den lytterbestemte og uafhængige hitliste for alternativ musik og sørge for at spille en del nyt musik fra up-coming navne.


Det Elektriske Barometer har kørt siden 1986, og har blandt andet været med til at sætte fokus på navne som Love Shop, Psyched Up Janis, Mew, Superheroes, Mikael Simpson, Spleen United, Veto og Choir of Young Believers.

Den obligatoriske godnatsang, som er blevet en fast og traditionsforankret bestanddel af radioprogrammet, bliver skiftet ud, og den nye sang, som afsløres på søndag, skulle ifølge DR være skrevet af et meget anerkendt musiknavn, som Det Elektriske Barometer har været med til at føre ind i rampelyset.

Siden 1986 har kun to sange fået lov til at være godnatsang på programmet. Det drejer sig om Sort Sols "Når Solen Stikker Af" fra 1994 skrevet specielt til programmet, og Gasolins melankolske ballade "Som Et Strejf Af En Dråbe" fra 1973.


ANNONCE