Nyhed

Film om Ian Dury på vej

Det bliver manden bag Gollum-karakteren, Andy Serkis, der skal portrættere den engelske sanger

Den engelske sanger Ian Dury døde i 2000 efter en lang musikalsk karriere, hvor han blandt andet hittede med sangene "Sex & Drugs & Rock & Roll" og "Hit Me With Your Rhythm Stick" sammen med gruppen The Blockheads. Nu skal hans liv dokumenteres i en film, hvor Andy Serkis, bedst kendt som karakteren Gollum i "Lord Of The Rings"-filmene, skal spille rollen som Ian Dury.

Ian Dury startede sin musikalske karriere i bandet Kilburn And The High-Roads, der trods en opvarmningstjans for The Who på Quadrophenia-turneen havde begrænset succes. Men midt i 70'erne dannede han gruppen Ian Dury & The Blockheads, efter to plader med Kilburn And The High-Roads og et soloalbum, der debuterede med albummet "Do It Yourself". Albummet blev en pæn succes, ikke mindst fordi det udkom efter udgivelsen af singlen "Hit Me With Your Rhythm Stick", der havde ligget nummer et på den engelske hitliste.

Dury fortsatte med at spille koncerter og udgive plader frem mod år 2000, hvor han døde af kræft. Sangeren havde desuden været ramt af polio som barn, hvilket medførte, at han skulle gå med stok resten af livet. Den anerkendte sangskrivers liv har allerede affødt musicalen "Hit Me! The Life & Rhymes Of Ian Dury", men nu skal han altså også portrætteres på det store lærred.

Ifølge websiden Cinema Blend bliver det Andy Serkis, der får hovedrollen, og i et interview med siden siger han:

"Han var en fantastisk karakter, en rigtig poet. Han kom egentlig ud af den engelske pub-rock-scene. Han varslede Sex Pistols og hele punkbevægelsen. Og han led af polio, så han kunne stort set ikke bruge sit venstre ben og sin venstre arm. Chancen for at blive nogen som helst form for rockstjerne var nærmest nul dengang. Han var en af de første handicappede punkrockere nogensinde. Det glæder jeg mig virkelig til".

Optagelserne til filmen om Ian Dury begynder til april, når Serkis er færdig med at spille rollen som Kaptajn Haddock i den kommende film om Tintin.

ANNONCE