Nyhed

Har Arcade Fire alligevel indspillet et soundtrack?

Donnie Darko-instruktøren Richard Kelly siger nu til MTV, at Arcade Fire alligevel har lavet soundtracket til filmen "The Box"

I maj sidste år kom det frem, at Arcade Fire var involveret i at skabe musikken til den kommende film "The Box", der er instrueret af Richard Kelly. Efterfølgende benægtede bandet, at de skulle lave andet end en eller to sange, men nu udtaler Kelly, at bandet har indspillet et fuldt soundtrack til filmen.

Den amerikanske instruktør debuterede i 2001 med filmen "Donnie Darko", der blandt andet gav Gary Jules et stort hit med hans version af Tears For Fears-sangen "Mad World", og siden er kommet "Southland Tales", hvor Justin Timberlake blandt andet medvirker. Kellys tredje film hedder "The Box", har Cameron Diaz i hovedrollen, og skal man tro et interview med MTV, så har Arcade Fire indspillet al underlægningsmusikken til filmen.

Ifølge interviewet har bandet indspillet 80 minutters original musik til filmen i et studie i Toronto sammen med et fuldt orkester inklusive en strygersektion og blæsere, og Arcade Fire-sangerinden Régine Chassagne har desuden bidraget med vokaler. Om musikken siger Kelly, at bandets fokus var på en russisk kompositionsstil, hvor strygerne er rå og emotionelle, der får musikken til at lyde, som om den er skabt i en anden tidsperiode.


Om valget af Arcade Fire siger Richard Kelly:

"De er bare mit yndlingsband. Punktum. Jeg så dem på "Neon Bible"-turnéen. Jeg tog til fire koncerter, Og jeg har bare altid følt, at deres musik var meget filmisk".

Kelly fortæller desuden, at han efter en koncert i Hollywood Bowl i september 2007 gik backstage og gav en kopi af manuskriptet til "The Box" til frontmanden Win Butler. Det møde førte dermed til et samarbejde, der ifølge Kelly formodentlig også vil blive udsendt på cd senere.


Det forventes at "The Box" vil få amerikansk biografpremiere 6. november.

ANNONCE