Nyhed

Hej Matematik er sure

Duoen er ikke tilfredse med, at deres video er blevet fjernet fra YouTube og MySpace

Som vi kunne fortælle i går her på GAFFA.dk har den amerikanske del af pladeselskabet Warner Music fået fjernet Hej Matematik-hittet "Walkmand", fordi de mener, det minder for meget om R.E.M.-singlen "Supernatural Superserious". Duoens oprindelige reaktion var at tage situationen med et smil, men det ser nu ud til at have ændret sig lidt.

Til Ekstrabladet siger Nikolaj Rasted i dag:

"En ting er at blive anklaget for plagiat. Det er jo aldrig rart, når man ved, at man har sit på det rene. Jeg kunne forstå det, hvis det tilnærmelsesvis lignede. Vi er bare pissesure over, at det kan blive fjernet sådan uden videre".

Waner Musics beslutning om at få fjernet videoen fra både YouTube og MySpace betyder, at gruppen nu ikke længere kan profilere sig gennem videoen til deres største hit.

"Det er jo et af vores hits, og så skal vi jo kunne lægge det på vores MySpace og profilere det der. Men det har vi ikke mulighed for nu. Vores pladeselskab er i fuld gang med at følge op på sagen og få fat i Warner, så vi kan få vores rettigheder tilbage. Og hvis det ikke er muligt, så må vi se, om vi kan danne alliance med Michael Hardinger og så gå til den".

Nikolaj Rasted er ikke den eneste, der er sur. I kommentarerne på YouTube-siden med videoen til "Supernatural Superserious" har en lang række danskere kritiseret R.E.M. og beskyldningerne om plagiat, i ret kontante vendinger.

"Walkmand" er som bekendt baseret på Michael Hardinger-hittet "Walk, Mand!" fra 1981, og ifølge Jyllands-Posten tager han situationen med et smil.

"Jeg kan meddele, at jeg er meget sur. Jeg skrev jo min sang i 1981, da flere af R.E.M.s medlemmer gik i børnehave. Jeg overvejer at anlægge en sag, eller i det mindste at anlægge en ny frisure!!!"

Hardinger har dog intet problem med Hej Matematik, som han har optrådt sammen med flere gange, og også fulgtes med til P3 Guld, hvor "Walkmand" var nomineret i kategorien P3 Lytterhittet.

ANNONCE