Nyhed

Josh Groban topper hitlisten

Den amerikanske smørtenor ligger for første gang nummer 1 i Danmark og modtager samtidig en guldplade

Vanen tro er fredag formiddag lig med offentliggørelsen af de officielle danske hitlister for album, download-singler og radioairplays. Traditionen tro er der ikke meget bevægelse på hitlisterne i januar måned, da der her normalt ikke kommer ret mange plader. Lidt sker der dog. Eksempelvis går den amerikanske smørtenor Josh Groban i denne uge for første gang op på førstepladsen på albumhitlisten med sin heftigt tv-annoncerede opsamlingsplade "A Collection". Groban fik også lig lejlighed til at vinde danskernes hjerter, da han mellem jul og nytår optrådte i TV2's "Året der gik"-nytårskavalkade. Samtidig modtager Josh Groban en guldplade for 15.000 solgte eksemplarer af albummet.

Josh Groban blev for alvor introduceret til et dansk publikum, da han i 2001 gæsteoptrådte i tv-serien "Ally". Derudover har han opbygget et internationalt ry blandt andet i kraft af en række højt profilerede live-optrædener, blandt andet ved overrækkelsen af Nobels Fredspris 2002, vinterolympiaden i Salt Lake City i 2002, Vatikanets julekoncert 2002, Live 8 i 2005 og mindekoncerten for Prinsesse Diana i London i 2007. Han har ofte sunget duet med store sangerinder som Sarah Brightman, Celine Dion og Sissel Kyrkjebø.

Derudover er der som nævnt ikke de store bevægelser på albumhitlisten. Der er eksempelvis ikke en eneste nyhed i top 40, men dog nogle re-entrys, nemlig Guns N' Roses' "Chinese Democracy" (nummer 27), "Mamma Mia"-soundtracket (nummer 32), Anne Linnets ti år gamle opsamling "Nattog Til Venus" (nummer 36), MGP 2008 (nummer 37), Hej Matematiks "Vi Burde Ses Noget Mere" (nummer 38) og Andrea Bocellis "Incanto" (nummer 39).


Heller ikke på single-download-top 40-hitlisten er der de helt store nyskabelser. Igen i denne uge toppes listen af Guru Josh Projects ”Infinity 2008”. Der er dog lidt nyheder, når vi kommer ned fra de øverste pladser. Pink går ind som nummer 19 med sit nummer ”Rehab”, ikke at forveksle med Amy Winehouse-sangen af samme titel. Infernal er ny som nummer 21 med ”Electric Light”, Dave Darell ny på 27.-pladsen med ”Children”, og Kings Of Leon går ind som nummer 33 med ”Use Somebody”, en ny single fra deres meget roste album ”Only By The Night”. Endelig har Pink en re-entry som nummer 14 med ”Sober”.

På radioairplay-listen, som kun er en top 20, er Katy Perry igen nummer 1 med ”Hot N Cold”. Også på denne liste er der et par nyheder: Infernal er også her nye med ”Electric Light”, her som nummer 13, og Diefenbach går ind som nummer 17 med ”Seven Years”. Endelig går Leona Lewis ind som en re-entry med ”Forgive Me”.

Se hele hitlisten her

 


 

 

ANNONCE