Nyhed

Dansk selskab vil højne kvaliteten af den digitale musik

Copenhagen Records har åbnet Danmarks første digitale musikbutik med ikke-komprimerede musikfiler

Det vil fremover være muligt at downloade alle udgivelser fra Copenhagen Records - der har en række prominente navne på den danske musikscene i stald, eksempelvis Nephew, Spleen United og Alphabeat - i væsentligt bedre lydkvalitet, end man hidtil har været vant til som forbruger af digital musik. For som selskabets direktør, Jakob Sørensen, udtaler:
 
- Det er egentligt paradoksalt, at den teknologiske udvikling i de sidste 20-30 år har betydet en væsentlig forringelse af lytteoplevelsen hos den enkelte musikforbruger. Først røg lidt af den gode lyd, da cd’en overtog fra vinylen, og senere blev det helt slemt med det digitale mp3-format.

Men sådan behøver det ikke være, påpeger Sørensen:

- Nu har langt de fleste musikelskere faktisk så meget plads på deres computer, at der ikke længere er nogen grund til at høre digital musik i dårlig kvalitet, så vi har en forpligtelse over for vores bands og kunder til at stille den gode kvalitet til rådighed.


Fra i tirsdags har det således været muligt at downloade samtlige selskabets udgivelser - der tæller navne som Carpark North, Spleen United og albumaktuelle Nephew (billedet) - i samme kvalitet som en cd (16 bit).

På længere sigt er det endvidere planen at give brugerne mulighed for at downloade musikken i såkaldt master-kvalitet, 24 bit, som ifølge en pressemeddelelse "nærmest svarer til at placere musikkøberen helt inde i det studie, musikken er indspillet i og lytte til selve masteren". Jakob Sørensen, der erkender, at masterformatet nok især henvender sig til audio-nørder, forklarer:

- Med 24 bit snakker vi den ultimative lytteoplevelse. Noget, der godt nok henvender sig smalt, men til gengæld glæder netop de mennesker, der om nogen værdsætter det arbejde både kunstneren, produceren og pladeselskabet har lagt ind i et bestemt projekt. Et publikum, der ser lydoplevelsen som en vigtig del af udtrykket, og det vil da være direkte dumt så ikke at give dem mulighed for at nyde det, vi har
skabt”.


Man kan allerede nu få en smagsprøve på det nye feinschmecker-format, idet selskabet har lagt Nephews aktuelle "Danmark Denmark" ud i 24 bit, og på lidt længere sigt er det altså meningen, at alle selskabets udgivelser vil blive tilgængelige i begge formater.

 

ANNONCE