Nyhed

GAFFA dækker den færøske G! Festival

GAFFA er med på G! Festival, der over de næste tre dage præsenterer alt fra hård rock og heavy metal til Balkan-inspirerede hymner

Pakket ind mellem smukke grønne små-bjerge og bygder løber den lille årlige, men for Færøerne førende musikfest, G! Festival i disse dage af stablen. GAFFA er med og rapporterer løbende med bandanmeldelser fra byen Gøta på Østerø, hvor det hele foregår.

Tre scener er forberedt til at afvikle omkring 50 bands, og arrangørerne forventer, at hen ved 2.000 mennesker i år camperer på de grønne græsarealer tæt ved vandet. Onsdag blev de sidste lag maling lagt på træpaneler til den elektroniske scene, mens hovedscenen placeret helt ned til vandet fik placeret et sanddige langs kysten, så vandet ikke skulle æde for meget af den strand, hvorfra tilskuerne gerne skal kunne nyde musikken. Den sidste scene er placeret i byen og langt nok fra vandet til at være i sikkerhed for bølgerne.

I lejrene synes stemningen ikke overraskende, trods lidt foreløbigt gråvejr, svær at slå ud. Gæsterne kan, hvis begunstiget med internetadgang, sammen med andre i de følgende dage på GAFFA.dk læse anmeldelser af blandt andre de danske electro-rockere fra Spleen United samt Veto. Af færøernes egen troubadour Teitur, af de færøsk/danske Valravns elektroniske tilgang til folkemusikkens rødder og af det svenske elektroniske dancefænomen Familjen.

I øjeblikket vågner arrangørerne til de sidste forberedelser, mens gæsterne kan klæde sig på til festivalstart i eftermiddag kl. 17. Festivalen slutter natten mellem lørdag og søndag.

Besøg G! Festivals hjemmeside her

ANNONCE