Nyhed

Wilco til Det Kongelige Teater

Americana-bandet på Gamle Scene til november

Det er et af de etablerede navne inden for moderne americana og såkaldt alt. country der kommer til byen, når amerikanske Wilco lægger vejen forbi det Kongelige Teaters Gamle Scene den 8. november.

Gruppen, der blev dannet i 1994 med udgangspunkt i bandet Uncle Tupelo, har just udsendt deres syvende og selvbetitlede album, og et af deres seneste projekter har været et samarbejde med Beck omkring en genindspilning af afdøde Skip Spences album Oar fra 1969.

Wilcos seneste plade er indspillet i Neil Finns studie i New Zealand, hvor gruppen i julen 2008 deltog i indspilningen af et velgørenhedsalbum med blandt andre Johnny Marr og KT Tunstall. 


Der har været en del udskiftninger i bandet siden starten, og i dag er sangeren Jeff Tweedy og bassisten John Stirratt eneste oprindelige medlemmer. Såvel gruppens albums som koncerter har høstet adskillige kritikerroser, således også deres seneste besøg i Danmark på Roskilde Festival i 2007.

Og da GAFFAs udsendte hørte bandet på festivalen Outside Lands i San Francisco sidste sommer lød skudmålet: "en af de få virkeligt skinnende stjerner på en ellers relativt klar himmel".

Billetter til koncerten sættes til salg på onsdag den 29. juli klokken 10.00 via Billetnet.


 

ANNONCE