Nyhed

D-A-D, Helmig med flere spiller fair trade-koncert på Bornholm

Også Carpark North, Safri Duo og Moonjam støtter den gode sag ved Hammershus Slotsruin

Som i de senere år finder der også i år en såkaldt Hammershus Støttekoncert sted ved Hammershus Slotsruin på Bornholm. Koncerten løber af stabelen fredag den 17. juli. De optrædende er D-A-D (billedet), Thomas Helmig, Carpark North, Safri Duo og Moonjam, og overskuddet går ubeskåret til udviklings- og fairtrade-projekter, altså projekter, der arbejder med bæredygtig handel. Konferencieren bliver i øvrigt ingen ringere end Tom McEwan.

Hammershus Støttekoncerterne samler ikke ind til nødhjælp, men til dynamisk udvikling i Afrika - initiativer og projekter, der støtter selvstændighed, langsigtet bæredygtighed, erhvervsudvikling og kapacitets-opbygning.

Ud over line-uppet på hovedscenen garanterer koncertarrangørerne, at der vil være noget for alle generationer i familien. På den lille scene vil der nemlig være både musik, trylleshow og cirkus, ild og trommeri og dans for børnene. Arrangørerne lover endvidere, at dagen bliver en totaloplevelse. Ud over musikken vil selve koncertpladsen emme af global verdensstemning. Der vil være markedsplads med boder, der vil være forsynede med fair trade-produkter fra alle verdenshjørner. Særligt for børnene vil der desuden være et væld af forskellige aktiviteter såsom ponyridning, ansigtsmaling, fodboldturnering og dåsesafari.

Som noget helt særligt kan den naturskønne ø i år i øvrigt bryste sig af at blive ikke blot Danmarks, men Nordens første fair trade-ø. Den officielle udnævnelse vil finde sted under Hammershus Støttekoncerten. Den ærefulde titel betyder, at Bornholm forpligter sig til at udbrede fair trade-tanken til øens borgere blandt andet gennem arbejdspladser, hoteller, restauranter og butikker. Og det bliver jo spændende at følge.


Programmet er som følger:

Store scene:
14.00: Surprise: blandt andet Miss Africa og SKIFt fair trade-modeshow
15.30: Moonjam
17.15: Safri Duo
19.00: Carpark North
21.00: Thomas Helmig
23.00: D-A-D
Konferencier: Tom McEwan

 


ANNONCE