Nyhed

Esbjerg Kommune opretter internationalt talentakademi

The Tone Academy of Fine Arts skal tilbyde undervisning inden for de kreative fag

Esbjerg Kommune er i færd med at etablere et internationalt talentakademi i Ribe. Akademiet skal tilbyde undervisning inden for de kreative fag rytmisk musik, moderne dans, drama og billedkunst. De i alt 100 elever skal findes blandt de allerbedste talenter på verdensplan.

På samme vis skal internationalt anerkendte kunstnere fungere som lærere og gæstelærere. Der er ikke tale om en decideret uddannelse eller traditionel mesterlære, men et fordybelsesår, hvor unge talenter får mulighed for at mødes i skabende processer på tværs af kulturer og kunstarter til gensidig inspiration.

Akademiet har fået navnet The Tone Academy of Fine Arts. En arbejdsgruppe er i fuld gang med at skabe fundamentet for akademiets oprettelse. Gruppens ambition er, at akademiet skal være kendt for – "eksklusivitet i absolut verdensklasse".

Gruppen fortæller, at de foreløbige tilbagemeldinger fra ind- og udland er meget begejstrede, da konceptet for The Tone er nyskabende og en del af en globaliseret tidsånd. Arbejdsgruppen skal i august indgive en køreplan for akademiets udvikling og drift. Efterfølgende skal der fra lokalpolitisk side tages stilling til det videre forløb.

Gruppens leder, Jan Rohde Pedersen, er daglig leder af Esbjerg Kulturskole, der er en af landets største skoler inden for undervisning af de i kreative fag. Kulturskolen har været pioner inden for udviklingen af uddannelsesforberedende GrundKurser inden for billedkunst (BGK), teaterkunst (TGK) og forfatterskab (FGK).

The Tone Academys hjemmeside

ANNONCE