Nyhed

Piratpartiet er kommet i Europaparlamentet

Det kontroversielle parti fik 7% af de svenske stemmer

Ved Europaparlamentsvalget fik det svenske Piratparti for alvor vind i sejlene, da det med over syv procent af stemmerne fik plads i Europarlamentet til efteråret, skriver musikeren.dk

Piratpartiet ønsker ikke at beskæftige sig med politiske emner som sådan, men har deres fokus rettet mod personlig integritet, grundlovssikret ret til privatliv, fri kultur og begrænsning af ophavsret og patentregler.

I musiksammenhæng er partiets mest bemærkselsesværdige mærkesag "fri fildeling," hvor Pirate Bay-dommen i sidste måned var afgørende for at få de unge vælgere væk fra computerskærmen og ned til valgurnerne.

Piratpartiets leder Rick Falkvinge udtaler:

"Det føles helt fantastisk. Borgerne har forstået, at det er på tide at komme ind i kampen, og at man rent faktisk kan gøre en forskel. Vi accepterer ikke at blive aflyttet af staten. Derimod begynder folk at forstå, at staten ikke altid er god, og derfor har vi brug for linjevogtere."

Den 49-årige it-entreprenør Christian Engström, der nu skal i EU-parlamentet, udtaler til Svenska Dagbladet:

"Én person kan ikke gøre en forskel. Derfor vil jeg søge samarbejde med alle net-aktivister i parlamentet. Sådan har vi indtil videre arbejdet eksempelvis som i modstanden mod software-patenter. Det er aktivisterne, der står for analysen, og os, der gennemfører det i parlamentet."

Piratpartiet vil benytte deres succes til også at få foden inden for døren i det svenske parlament, Riksdagen, hvor afskaffelsen af ophavsretten vil være partiets altoverskyggende mærkesag.

ANNONCE