Nyhed

Danger Mouse/Sparklehorse-album udsendes ikke

Albummet "Dark Night Of The Soul" er lagt i skuffen, men kan dog høres online

Et album som Danger Mouse og Sparklehorse har lavet i fællesskab med filminstruktøren David Lynch og en lang række solister vil mod forventning ikke blive udsendt sammen med David Lynchs kommende fotobog. Det kan man læse hos National Public Radio, hvor man samtidig kan høre albummet i sin helhed.

Albummet har fra begyndelsen været omgæret af mystik, og de første tegn på, at det var på vej var en række plakater, der uden nærmere forklaring blev ophængt på SXSW-festivalen i marts 2008. Efterfølgende kom der en kryptisk pressemeddelelse ud om udgivelsen, og først senere kom det frem, at albummet ville blive udsendt sammen med fotobogen "Dark Night Of The Soul".

Men ifølge NPR har en disput mellem kunstnerne og pladeselskabet EMI (der udsender Sparklehorses plader) sat en stopper for projektet, hvilket betyder, at bogen vil udkomme med en cd, men uden musik. Istedet vil der være et klistermærke på bogen med følgende tekst:


"Af legale grunde er der ingen musik på den vedlagte CD-R. Brug den, som du vil".

Selvom det ligger fast, at musikken ikke vil udkomme sammen med Lynchs bog, så vides det endnu ikke, hvad der skal ske med albummet, der kunne udkomme ved en senere lejlighed. Det ville i hvert fald være særdeles ærgerligt, hvis albummet aldrig så dagens lys, specielt når man ser på, hvem der har været involveret i projektet:

Danger Mouse, Sparklehorse, James Mercer (The Shins), The Flaming Lips, Gruff Rhys (Super Furry Animals), Jason Lytle (eks-Grandaddy), Julian Casablancas (The Strokes), Frank Black, Iggy Pop, Nina Persson (The Cardigans), Suzanne Vega, Vic Chesnutt, Scott Spillane (Neutral Milk Hotel), The Gerbils og David Lynch.


ANNONCE