Nyhed

Kunstnere mødes i Helsingør

Projektet Klub Frankenstein samler tre kunstnere til et eksperimenterende arrangement 28. maj

I begyndelsen af 1800-tallet lod Mary Shelley den fiktive Victor Frankenstein samle ligrester og regenerere dødt væv i sit laboratorium i bogen "Frankenstein". Helt så voldsomt kommer det dog nok ikke til at gå til i Helsingør, når Prins Nitram, Heidi Mortenson og Danjal skal mødes 28. maj for at skabe et nyt, og forhåbenligt lidt mere fredeligt, musikalsk væsen.

Mødet finder sted til første udgave af Klub Frankenstein, der er et nyt projekt, hvor tre kunstnere, der er hinanden ubekendte, sættes i stævne en enkelt dag. De tre kunstnere får til opgave at formidle en universel fortælling om identitet, og i første udgave drejer det sig selvfølgelig den kendte roman, klubben tager sit navn fra.

Klubben er skabt i et samarbejde mellem Toldkammeret og Hamletscenen i Helsingør, og om det nye tiltag siger Lars Romann Engel, HamletScenens kunstneriske leder:


"Det drejer sig om at skabe rammerne for, at nye og unikke møder mellem kunstarterne kan finde sted - en slags undersøgelse af mellemrummene. Det kraftfelt af udefineret og spirende potentiale som endnu ikke er blevet fanget ind og dermed fikseret i en form eller genrebetegnelse".

Det er spillemand og multiinstrumentalist Prins Nitram, skuespiller og sanger Danjal samt det elektroniske legebarn Heidi Mortenson, der har taget i mod udfordringen til første arrangement, der kan opleves torsdag den 28. maj klokken 19.00 på Intimscenen, Stengade 51 i Helsingør.

ANNONCE