Nyhed

Nephew-keyboardspiller interviewer Jean Michel Jarre

René Thalund og elektronikamusikeren Ras Bolding besøgte tangenttroldmanden backstage i Herning

I sidste weekend besøgte den franske elektronika-legende Jean Michel Jarre Danmark og gav to koncerter i NRGI Park i Århus og Messecenter Herning. I forbindelse med koncerten i Herning sendte GAFFA et umage par backstage for at interviewe veteranen - nemlig Nephews keyboardspiller René Thalund og den mere kult-orienterede gotiske elektronikamusiker Ras Bolding. To musikere og skribenter, der har det til fælles, at de er store kendere af og fans af Jean Michel Jarre.

Det blev til en lang og måske en anelse nørdet snak, som blandt andet berørte Jean Michel Jarres syn på sin karriere, på den elektroniske musiks status og fremtid, på musikbranchen i dag og på, hvem han godt kunne tænke sig at arbejde sammen med.

Blandt andet fortæller Jean Michel Jarre følgende om, hvor han selv synes, han står i dag:


– Jeg føler mig som nybegynder igen, nu hvor hele musikindustrien er ved at ændre sig, og jeg tror ikke nødvendigvis, der er tale om en dårlig udvikling. Se på dengang plademediet blev introduceret. Dengang bestod musikindustrien af forlag, der udgav noder. På Mozarts tid og såmænd også i begyndelsen af det tyvende århundrede måtte man stræbe efter at få musikken udgivet som noder, og så skulle et orkester for eksempel spille den. Så dukkede pladeindustrien op, og forlagene mente, at det var enden på musikindustrien dengang, men det var det jo ikke. Det var et nyt kapitel. Vi befinder os i præcis den samme situation i dag, så vi må være kreative. Jeg mener ikke, der er tale om en musikkrise, for der lyttes jo til musik og laves jo musik som aldrig før.

Læs hele interviewet her

ANNONCE